3 рецепти за затоплящи супички през студените дни

3 рецепти за затоплящи супички през студените дни

Когато времето навън е студено и не искате нищо повече от това да се сгушите под топлите завивки, няма нищо по-добро от вкусна купа супа, която да стопли сърцето и душата ви.

Това са нашите 3 най-добри рецепти, които ще ви помогнат през хладния сезон:

Ето как да си приготвите ароматен домашен бульон, който може да ползвате за основа и на трите супи.

Гъбен бульон

Необходимите продукти:

  • 1 глава нарязан лук
  • 2 литра вода
  • зехтин
  • 3 чаши нарязани гъби
  • сол и черен пипер
  • Начин на приготвяне:

Започнете като леко запържите нарязания на ситно лук в зехтин докато покафенее. Добавете гъбите и продължете да пържите 5-10 минути докато намалят обема си.

Добавете водата, солта и черния пипер и оставете да ври на ниска до средна температура за 30-40 минути.

Можете обаче да използвате и закупен от магазина или, ако сте любител на месото, използвайте месен бульон, за да подобрите вкуса на супите.

Тиквена супа

Класика за Хелоуин, която е перфектна и през цялата зима.

Необходимите продукти:

  • половин средно голяма тиква
  • 4-5 средно големи картофа
  • 1 настърган морков
  • зехтин
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Нарежете тиквата, картофите и морковите на кубчета и ги сложете в тава на фурната. Напръскайте ги със зехтин, малко сол и черен пипер и се запечете 30-45 минути на средна температура.

След като зеленчуците започнат да омекват, извадете супената си бульонна основа и добавете в нея печените зеленчуци.

Гответе на среден огън около час, докато зеленчуците омекнат. След като е готово, пасирайте до съвършена гладкост. Добавете допълнителна сол и черен пипер според вашия вкус. Може да добавите и крема сирене за допълнителен вкус.

3 рецепти за затоплящи супички през студените дни - pumpkin soup e1579270512847 768x482 1

Зеленчукова супа

Вкусна супичка с кореноплодни зеленчуци. Класика!

Необходимите продукти:

  • 2 средни моркова
  • 1 пащърнак
  • 2-3 средно големи картофа
  • 1 чаша ечемик
  • ½ сух грах
  • ½ праз
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Започнете, като сварите ечемика и сушения грах в бульонната основа на супата. Това може да отнеме известно време, така че ги оставете да къкри на слаб огън между 1-3 часа. Междувременно нарежете зеленчуците на малки кубчета.

След като ечемикът и грахът омекнат, добавете зеленчуците към сместа. Гответе около час, за да оставите вкусовете да се смесят, създавайки този класически вкус. Не забравяйте сол и черен пипер за вкус.

3 рецепти за затоплящи супички през студените дни - veggie soup e1579270427868 768x482 1

Крем супа от картофи и праз

Тази супа има дълбок вкус и създава уютна атмосфера.

Необходимите продукти:

  • 7-8 средно големи картофа
  • 1 пълен праз
  • сол и черен пипер на вкус
  • зехтин

Начин на приготвяне:

Картофите се нарязват на малки кубчета и се слагат в съд за печене. Напръскайте ги със зехтин, сол и черен пипер и ги запечете на слаб до среден огън, докато започнат да омекват.

След това нарежете праза си на филийки и добавете към основата на супата. След като картофите ви са готови, добавете ги и оставете супата да се готви около 1 час на умерен котлон.

След като е готово, добавете сол и черен пипер за вкус и след това пасирайте до кремообразна текстура.

За допълнителен вкус добавете крема сирене или сметана.

3 рецепти за затоплящи супички през студените дни - creamy soup e1579270470351 768x482 1



Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Shares