Ягодов сладкиш
Необходимите продукти:
- 2 чаши бадемово брашно;
- 1/4 чаша кокосово брашно;
- 1/4 чаша брашно от тапиока;
- 1/4 чаша кокосова захар;
- 1/4 ч. л. сода бикарбонат;
- 1/4 ч. л. сол;
- 1/4 чаша кокосово масло, разтопено;
- 2 яйца;
- 1/4 чаша бадемово мляко;
- 1 ч. л. ванилов екстракт;
- 2 чаши нарязани ягоди;
- кокосова бита сметана (за топинг).
Начин на приготвяне
Загрейте фурната до 350°F (180°C).
В голяма купа разбийте заедно бадемовото брашно, кокосовото брашно, брашното от тапиока, кокосовата захар, содата за хляб и солта.
В отделна купа разбийте заедно разтопеното кокосово масло, яйцата, бадемовото мляко и екстракта от ванилия.
Добавете мокрите съставки към сухите съставки и разбъркайте, докато се смесят добре.
Изсипете тестото в намаслена 20 см форма за торта и загладете горната част с шпатула.
Печете 25-30 минути или докато клечка за зъби, забодена в центъра, излезе чиста.
Оставете сладкиша да се охлади напълно, преди да го нарежете на филийки.
Покрийте всяка парче с нарязани ягоди и кокосова сметана.
Лимонови блокчета
Необходимите продукти:
- 2 чаши бадемово брашно;
- 1/4 чаша кокосово масло, разтопено;
- 1/4 чаша кленов сироп;
- 1/4 ч. л. сол.
- 1/2 чаша пресен лимонов сок;
- 1/2 чаша кленов сироп;
- 3 яйца;
- 2 супени лъжици нишесте от арарут;
- 1/4 ч. л. сол;
- пудра захар (за поръсване).
Начин на приготвяне
Загрейте фурната до 350°F (180°C). Напръскайте тава за печене с размери 20×20 см със спрей за готвене.
Смесете заедно бадемовото брашно, разтопеното кокосово масло, кленовия сироп и солта в голяма купа. Натиснете сместа на дъното на подготвения съд за печене.
Печете блата 10-12 минути или до леко златисто кафяво. Оставете да изстине.
Разбийте заедно лимоновия сок, кленовия сироп, яйцата, нишестето от арарут и солта в средна купа, докато се смесят добре.
Изсипете сместа върху блата и я разстелете равномерно.
Печете 20-25 минути или докато плънката стегне.
Оставете лимоновия сладкиш да изстине.
Поръсете с пудра захар отгоре.
Използвайте остър нож, за да нарежете на квадратчета.
Шоколадов пудинг
Необходимите продукти:
- 1/2 чаша какао на прах;
- 1/2 чаша кокосова захар;
- 1/4 чаша нишесте от арарут;
- 1/4 ч. л. сол;
- 2 чаши бадемово мляко;
- 2 ч. л. ванилов екстракт;
- бита сметана (за топинг, по избор).
Начин на приготвяне
В средна тенджера разбийте заедно какаото на прах, кокосовата захар, нишестето от арарут и солта.
Постепенно разбийте бадемовото мляко, докато сместа стане гладка и хомогенна.
Поставете тенджерата на среден огън и гответе сместа, като бъркате непрекъснато, докато се сгъсти и заври, около 5-7 минути.
Махнете тенджерата от котлона и добавете ваниловия екстракт.
Разпределете пудинга в четири чинии за сервиране и оставете да се охлади до стайна температура.
Покрийте съдовете с фолио и охладете за поне 1 час.
Покрийте всяка порция с бита сметана, ако желаете, преди сервиране.
Шоколадова торта без брашно
Необходимите продукти:
- 1 чаша шоколадов чипс;
- 1/2 чаша несолено масло;
- 3/4 чаша захар;
- 3 големи яйца;
- 1/2 чаша неподсладено какао на прах;
- 1/4 ч. л. сол;
- пудра захар (за поръсване).
Начин на приготвяне
Загрейте фурната до 375°F (190°C). Намажете 20 см кръгла форма за торта със спрей за готвене и покрийте дъното с хартия за печене.
В подходяща за микровълнова купа разтопете заедно шоколадовия чипс и маслото на интервали от 30 секунди, като разбърквате след всеки интервал, докато стане гладко и добре смесено.
В голяма купа разбийте заедно захарта и яйцата, докато се смесят добре.
Добавете разтопената шоколадова смес към купата със захарта и яйцата и разбийте, докато се смесят добре.
Пресейте какаото на прах и солта в купата с шоколадовата смес и разбийте, докато сместа стане гладка и добре смесена.
Изсипете тестото в подготвената форма за торта и загладете горната част с шпатула.
Печете 25-30 минути или докато тортата стегне.
Оставете тортата да се охлади във формата за 10 минути, преди да я прехвърлите върху решетка, за да се охлади напълно.
След като изстине, поръсете тортата отгоре с пудра захар.
Използвайте остър нож, за да нарежете тортата на парчета и сервирайте.