3 печива без глутен

3 печива без глутен

Мъфини с боровинки

Необходимите продукти:

  • 2 чаши универсално брашно без глутен;
  • 1/2 чаша захар;
  • 2 ч. л. бакпулвер;
  • 1/2 ч. л. сол;
  • 1/2 чаша несолено масло, разтопено и охладено;
  • 2 големи яйца;
  • 1/2 чаша бадемово мляко;
  • 1 ч. л. ванилов екстракт;
  • 1 1/2 чаши пресни боровинки.

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 375°F (190°C). Напръскайте форма за мъфини със спрей за готвене или използвайте хартиени подложки.

В голяма купа разбийте заедно безглутеновото универсално брашно, захарта, бакпулвера и солта.

В отделна купа разбийте заедно разтопеното масло, яйцата, бадемовото мляко и ваниловия екстракт.

Добавете мокрите съставки към сухите съставки и разбъркайте, докато се смесят.

Прибавете боровинките.

Напълнете всяка формите за мъфини с около 3/4 с тесто.

Печете 20-25 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра на мъфина, излезе чиста.

Оставете мъфините да се охладят във формата за 5 минути, преди да ги прехвърлите върху решетка, за да изстинат напълно.

Безглутенови рулца с канела

3 печива без глутен - 54a4478f 41fe 4e68 a76f 8a119dfe147f

Необходимите продукти:

За тестото:

  • 3 чаши универсално брашно без глутен;
  • 2 супени лъжици суха мая;
  • 1/4 чаша кристална захар;
  • 1/2 ч. л. сол;
  • 1/2 чаша несолено масло, разтопено и охладено;
  • 1/2 чаша мляко, затоплено;
  • 2 големи яйца.

За плънката:

  • 1/2 чаша несолено масло, омекотено;
  • 1 чаша кафява захар;
  • 2 ч. л. смляна канела.

За глазурата:

  • 1 чаша пудра захар;
  • 1-2 с. л мляко;
  • 1/2 ч. л. ванилов екстракт.

Начин на приготвяне

В голяма купа разбийте заедно безглутеновото универсално брашно, сухата мая, захарта и солта.

В отделна купа смесете разтопеното масло, затопленото мляко и яйцата.

Добавете мокрите съставки към сухите съставки и разбъркайте, докато се образува тесто.

Прехвърлете тестото върху набрашнена повърхност и месете 5-10 минути, докато стане гладко и еластично.

Поставете тестото в намазнена купа и покрийте с кърпа. Оставете тестото да втаса на топло място без течение за 1-2 часа или докато удвои обема си.

Загрейте фурната до 375°F (190°C). Напръскайте съд за печене със спрей за готвене.

В малка купа смесете заедно омекналото масло, кафявата захар и смляната канела, за да направите плънката.

Върху набрашнена повърхност разточете тестото на голям правоъгълник.

Разпределете пълнежа равномерно върху тестото.

Навийте стегнато тестото и го нарежете на 12 равни части.

Поставете канелените рулца в намазнена тава за печене и ги оставете да втасат още 15-20 минути.

Печете канелените рулца за 20-25 минути или докато станат златистокафяви.

В малка купа разбийте заедно пудрата захар, млякото и ваниловия екстракт, за да направите глазурата.

Намажете с глазурата топлите канелени рулца и сервирайте.

Мъфини с лимон и маково семе без глутен

3 печива без глутен - 18d46966 7393 4f68 a1ba 4a069e92730a

Необходимите продукти:

  • 2 чаши универсално брашно без глутен;
  • 1/2 чаша  захар;
  • 1 супена лъжица бакпулвер;
  • 1/2 ч. л. сода бикарбонат;
  • 1/2 ч. л. сол;
  • 2 големи яйца;
  • 1 чаша кисело мляко;
  • 1/2 чаша растително масло;
  • 1/4 чаша прясно изцеден лимонов сок;
  • 2 супени лъжици маково семе;
  • 1 супена лъжица лимонова кора.

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 375°F (190°C). Напръскайте форма за мъфини със спрей за готвене или покрийте с хартиени подложки.

В голяма купа разбийте безглутеновото универсално брашно, захарта, бакпулвера, содата за хляб и солта.

В отделна купа разбийте заедно яйцата, кисело мляко, растителното масло и лимоновия сок.

Добавете мокрите съставки към сухите съставки и разбъркайте, докато се смесят.

Сложете маковото семе и лимоновата кора.

Напълнете всяка чаша за мъфини около 3/4 с тесто.

Печете 20-25 минути или докато клечка за зъби, забодена в центъра на мъфина, излезе чиста.

Оставете мъфините да се охладят във формата за 5 минути, преди да ги прехвърлите върху решетка, за да изстинат напълно.



Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Shares