4 десерта без глутен

4 десерта без глутен

Ягодов сладкиш

Необходимите продукти:

  • 2 чаши бадемово брашно;
  • 1/4 чаша кокосово брашно;
  • 1/4 чаша брашно от тапиока;
  • 1/4 чаша кокосова захар;
  • 1/4 ч. л. сода бикарбонат;
  • 1/4 ч. л. сол;
  • 1/4 чаша кокосово масло, разтопено;
  • 2 яйца;
  • 1/4 чаша бадемово мляко;
  • 1 ч. л. ванилов екстракт;
  • 2 чаши нарязани ягоди;
  • кокосова бита сметана (за топинг).

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 350°F (180°C).

В голяма купа разбийте заедно бадемовото брашно, кокосовото брашно, брашното от тапиока, кокосовата захар, содата за хляб и солта.

В отделна купа разбийте заедно разтопеното кокосово масло, яйцата, бадемовото мляко и екстракта от ванилия.

Добавете мокрите съставки към сухите съставки и разбъркайте, докато се смесят добре.

Изсипете тестото в намаслена 20 см форма за торта и загладете горната част с шпатула.

Печете 25-30 минути или докато клечка за зъби, забодена в центъра, излезе чиста.

Оставете сладкиша да се охлади напълно, преди да го нарежете на филийки.

Покрийте всяка парче с нарязани ягоди и кокосова сметана.

Лимонови блокчета

4 десерта без глутен - easy gluten free lemon bars

Необходимите продукти:

  • 2 чаши бадемово брашно;
  • 1/4 чаша кокосово масло, разтопено;
  • 1/4 чаша кленов сироп;
  • 1/4 ч. л. сол.
  • 1/2 чаша пресен лимонов сок;
  • 1/2 чаша кленов сироп;
  • 3 яйца;
  • 2 супени лъжици нишесте от арарут;
  • 1/4 ч. л. сол;
  • пудра захар (за поръсване).

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 350°F (180°C). Напръскайте тава за печене с размери 20×20 см със спрей за готвене.

Смесете заедно бадемовото брашно, разтопеното кокосово масло, кленовия сироп и солта в голяма купа. Натиснете сместа на дъното на подготвения съд за печене.

Печете блата 10-12 минути или до леко златисто кафяво. Оставете да изстине.

Разбийте заедно лимоновия сок, кленовия сироп, яйцата, нишестето от арарут и солта в средна купа, докато се смесят добре.

Изсипете сместа върху блата и я разстелете равномерно.

Печете 20-25 минути или докато плънката стегне.

Оставете лимоновия сладкиш да изстине.

Поръсете с пудра захар отгоре.

Използвайте остър нож, за да нарежете на квадратчета.

Шоколадов пудинг

4 десерта без глутен - gluten free vegan chocolate pudding recipe

Необходимите продукти:

  • 1/2 чаша какао на прах;
  • 1/2 чаша кокосова захар;
  • 1/4 чаша нишесте от арарут;
  • 1/4 ч. л. сол;
  • 2 чаши бадемово мляко;
  • 2 ч. л. ванилов екстракт;
  • бита сметана (за топинг, по избор).

Начин на приготвяне

В средна тенджера разбийте заедно какаото на прах, кокосовата захар, нишестето от арарут и солта.

Постепенно разбийте бадемовото мляко, докато сместа стане гладка и хомогенна.

Поставете тенджерата на среден огън и гответе сместа, като бъркате непрекъснато, докато се сгъсти и заври, около 5-7 минути.

Махнете тенджерата от котлона и добавете ваниловия екстракт.

Разпределете пудинга в четири чинии за сервиране и оставете да се охлади до стайна температура.

Покрийте съдовете с фолио и охладете за поне 1 час.

Покрийте всяка порция с бита сметана, ако желаете, преди сервиране.

Шоколадова торта без брашно

4 десерта без глутен - 282759bd 0874 46dd 8524 8ae55ad20262

Необходимите продукти:

  • 1 чаша шоколадов чипс;
  • 1/2 чаша несолено масло;
  • 3/4 чаша захар;
  • 3 големи яйца;
  • 1/2 чаша неподсладено какао на прах;
  • 1/4 ч. л. сол;
  • пудра захар (за поръсване).

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 375°F (190°C). Намажете 20 см кръгла форма за торта със спрей за готвене и покрийте дъното с хартия за печене.

В подходяща за микровълнова купа разтопете заедно шоколадовия чипс и маслото на интервали от 30 секунди, като разбърквате след всеки интервал, докато стане гладко и добре смесено.

В голяма купа разбийте заедно захарта и яйцата, докато се смесят добре.

Добавете разтопената шоколадова смес към купата със захарта и яйцата и разбийте, докато се смесят добре.

Пресейте какаото на прах и солта в купата с шоколадовата смес и разбийте, докато сместа стане гладка и добре смесена.

Изсипете тестото в подготвената форма за торта и загладете горната част с шпатула.

Печете 25-30 минути или докато тортата стегне.

Оставете тортата да се охлади във формата за 10 минути, преди да я прехвърлите върху решетка, за да се охлади напълно.

След като изстине, поръсете тортата отгоре с пудра захар.

Използвайте остър нож, за да нарежете тортата на парчета и сервирайте.



Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Shares