4  интересни рецепти с диня

4  интересни рецепти с диня

Динята е страхотен свеж избор за десерт през лятото. Тя обаче може да бъде много повече от това! Вижте нашите 4 предложения за рецепти с диня – коктейл с диня, гръцка салата с диня, супа с диня и мус от диня.

Коктейл с диня

Необходимите продукти

  • 1/2 средно голяма диня
  • 30 мл. кондензирано мляко
  • 15-20 грама захар
  • 20 мл. бял ром
  • няколко листенца мента

Начин на приготвяне

Разтворете захарта в млякото.

Смесете го заедно с рома и разбъркайте отлично или използвайте шейкър.

Изцедете сока от динята.

Изсипете във висока чаша сместа и прибавете сока от динята.

Сервирайте с резенче диня и листенца мента.

Мус от диня

Необходимите продукти

  • 1 и 1/2 с. л. желатин
  • 1/4 ч. ч. ликьор
  • месестата част на една диня (около 3 кг)
  • 1/4 ч. ч. захар
  • 2 с. л. пресен лимонов сок
  • 1/3 ч. ч. кисело мляко

Начин на приготвяне

Смесете ликьора с желатина. Затоплете, за да се разтвори желатина.

Пасирайте динята заедно със захарта  лимоновия сок. Добавете и охладения желатин.

Сложете съда в по-голяма съд с лед и студена вода. Разбъркайте до сгъстяване на желатина

Прибавете киселото мляко и разбъркайте много добре.

Разпределете в чаши и оставете да е охлажда в хладилник.

Гръцка салата с диня

Необходимите продукти

  • 750 гр. диня
  • 125 гр. сирене фета
  • 1/2 връзка магданоз
  • 1/2 връзка мента или джоджен
  • 50 гр. черни маслини без костилки
  • 2 с. л. зехтин
  • 1 малка глава лук
  • 2 лимона
  • черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете лука на тънки колелца. Поставете го в малка купа и го залейте със сока от лимоните.

Почистете динята от семките и я нарежете на кубчета.

Сиренето също се нарязва на малки кубчета.

В купата се слагат динята, сиренето, лукът и черен пипер на вкус. Всичко се залива със сока от лимоните.

Магданозът и ментата се нарязват на ситно и се прибавят към салатата.

Салата се овкусява със зехтин, добавят се и маслини.

Супа с диня

Необходимите продукти

  • 1 кг. нарязана на парчета диня
  • 2 ч. л. лимонов сок
  • 2 ч. л. ситно нарязана прясна мента
  • 1 с. л. захар
  • 1/3 ч. ч. бяло вино
  • парче пресен джинджифил
  • листа от мента

Начин на приготвяне

Всички продукти без джинджифила се разбиват в блендер.

Джинджифилът се добавя последен, след като всичко вече е разбито добре.

Оставете сместа на студено за  4 часа, след което джинджифилът се изважда.

Разпределете супата на порции и декорирайте с листата от прясна мента.

Добавете няколко кубчета лед.

Приятен апетит!

 

 



Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Shares