Спагети Aglio e Olio
Spaghetti Aglio e Olio е класическо италианско ястие, което се приготвя бързо и лесно. Приготвянето и готвенето отнема само около 20 минути.
Необходимите продукти:
- 230 грама спагети;
- 4 скилидки чесън, нарязани на ситно;
- 1/2 ч. л. червен пипер на люспи;
- 1/4 чаша зехтин;
- сол и черен пипер на вкус;
- пармезан (по желание).
Начин на приготвяне
Сварете спагетите според инструкциите на опаковката, докато станат ал денте.
Докато спагетите се варят, загрейте зехтина в тиган на среден огън.
Добавете чесъна и червения пипер на люспи в тигана и гответе за около минута или докато чесънът стане ароматен и леко покафенее.
Отцедете спагетите и ги добавете в тигана с чесъна и олиото. Разбъркайте спагетите с чесъна и олиото, докато се покрият добре. Подправете със сол и черен пипер на вкус.
Сервирайте с настърган пармезан (по желание).
Салата Цезар с пиле на скара
Салата Цезар с пиле на скара е вкусно и здравословно ястие, което се приготвя само за 30 минути. Салата е добре позната и обичана. Тя е пълноценно ястие за обяд или вечеря.
Необходимите продукти:
- 2 обезкостени пилешки гърди без кожа;
- 1 глава салата „Айсберг“, нарязана;
- 1/2 чаша дресинг Цезар;
- 1/4 чаша настърган пармезан;
- сол и черен пипер на вкус.
Начин на приготвяне
Загрейте грила на средно висока температура.
Овкусете пилешките гърди със сол и черен пипер.
Печете пилешките гърди на грил за 6-7 минути от всяка страна или докато се сварят.
Оставете пилето да „почине“ няколко минути, преди да го нарежете на ивици.
В голяма купа сложете нарязания айсберг с дресинга Цезар и пармезана. Отгоре наредете салатата с нарязаното пиле на грил.
Сервирайте веднага.
Сотирани скариди с чесън и лимон
Сотирани скариди с чесън и лимон е бързо и лесно ястие с морски дарове, което се приготвя само за 15 минути. Внимавайте да не преварите скаридите, тъй като те могат да станат жилави и гумени. Гответе ги само докато порозовеят и се навият във формата на „С“. Можете също така да добавите други подправки като люспи от червен пипер, червен пипер или италианска подправка към скаридите за допълнителен вкус.
Необходимите продукти:
- 0,500 кг големи скариди, обелени;
- 4 скилидки чесън, смлени;
- 1/4 чаша зехтин;
- сок от 1 лимон;
- сол и черен пипер на вкус;
- нарязан магданоз (по желание).
Начин на приготвяне
Загрейте зехтина в голям тиган на средно висока температура. Добавете смления чесън в тигана и гответе за около минута или докато чесънът започне да ароматизира.
Добавете скаридите в тигана и гответе по 3-4 минути от всяка страна или докато порозовеят.
Изстискайте лимоновия сок върху скаридите и разбъркайте, за да се покрият. Подправете със сол и черен пипер на вкус. Гарнирайте с наситнен магданоз (по желание).
Сервирайте горещ с ориз, паста или хрупкав хляб.
Спагети с домати и спанак
Можете да добавите други зеленчуци като гъби, тиквички или чушки към соса на тази рецепта. Тя е вкусна и с пиле на скара или скариди, но в своята вегетарианска версия си заслужава.
Необходимите продукти:
- 230 грама спагети или паста по ваш избор;
- 1 супена лъжица зехтин;
- 4 скилидки чесън, смлени;
- 400 грама нарязани на кубчета домати, отцедени;
- 1 чаша пресни листа спанак;
- 1/2 чаша тежка сметана;
- 1/4 чаша настърган пармезан;
- сол и черен пипер на вкус.
Начин на приготвяне
Сварете спагетите според инструкциите на опаковката, докато станат ал денте. Отцедете и оставете настрана.
В голям тиган загрейте зехтина на среден огън. Добавете смления чесън в тигана и гответе за около минута, докато се ухае.
Добавете нарязаните на кубчета домати и гответе 2-3 минути, докато леко омекнат. Добавете листата спанак в тигана и гответе за 1-2 минути, докато омекнат.
Разбъркайте с тежката сметана и настъргания пармезан и подправете със сол и черен пипер на вкус. Сосът се оставя да къкри 2-3 минути, докато се сгъсти и вкусовете се смесят.
Добавете сварената паста в тигана и разбъркайте със соса, докато се покрие добре.
Сервирайте горещо с допълнително сирене пармезан и нарязан пресен босилек по желание.