4 наистина бързи и лесни рецепти за обяд или вечеря

4 наистина бързи и лесни рецепти за обяд или вечеря

Спагети Aglio e Olio

Spaghetti Aglio e Olio е класическо италианско ястие, което се приготвя бързо и лесно. Приготвянето и готвенето отнема само около 20 минути.

Необходимите продукти:

  • 230 грама спагети;
  • 4 скилидки чесън, нарязани на ситно;
  • 1/2 ч. л. червен пипер на люспи;
  • 1/4 чаша зехтин;
  • сол и черен пипер на вкус;
  • пармезан (по желание).

Начин на приготвяне

Сварете спагетите според инструкциите на опаковката, докато станат ал денте.

Докато спагетите се варят, загрейте зехтина в тиган на среден огън.

Добавете чесъна и червения пипер на люспи в тигана и гответе за около минута или докато чесънът стане ароматен и леко покафенее.

Отцедете спагетите и ги добавете в тигана с чесъна и олиото. Разбъркайте спагетите с чесъна и олиото, докато се покрият добре. Подправете със сол и черен пипер на вкус.

Сервирайте с настърган пармезан (по желание).

4 наистина бързи и лесни рецепти за обяд или вечеря - 49989397386 eb00d1c314 b

Салата Цезар с пиле на скара

Салата Цезар с пиле на скара е вкусно и здравословно ястие, което се приготвя само за 30 минути. Салата е добре позната и обичана. Тя е пълноценно ястие за обяд или вечеря.

Необходимите продукти:

  • 2 обезкостени пилешки гърди без кожа;
  • 1 глава салата „Айсберг“, нарязана;
  • 1/2 чаша дресинг Цезар;
  • 1/4 чаша настърган пармезан;
  • сол и черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне

Загрейте грила на средно висока температура.

Овкусете пилешките гърди със сол и черен пипер.

Печете пилешките гърди на грил за 6-7 минути от всяка страна или докато се сварят.

Оставете пилето да „почине“ няколко минути, преди да го нарежете на ивици.

В голяма купа сложете нарязания айсберг с дресинга Цезар и пармезана. Отгоре наредете салатата с нарязаното пиле на грил.

Сервирайте веднага.

4 наистина бързи и лесни рецепти за обяд или вечеря - lemon garlic grilled shrimp closeup

Сотирани скариди с чесън и лимон

Сотирани скариди с чесън и лимон е бързо и лесно ястие с морски дарове, което се приготвя само за 15 минути. Внимавайте да не преварите скаридите, тъй като те могат да станат жилави и гумени. Гответе ги само докато порозовеят и се навият във формата на „С“. Можете също така да добавите други подправки като люспи от червен пипер, червен пипер или италианска подправка към скаридите за допълнителен вкус.

Необходимите продукти:

  • 0,500  кг големи скариди, обелени;
  • 4 скилидки чесън, смлени;
  • 1/4 чаша зехтин;
  • сок от 1 лимон;
  • сол и черен пипер на вкус;
  • нарязан магданоз (по желание).

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина в голям тиган на средно висока температура. Добавете смления чесън в тигана и гответе за около минута или докато чесънът започне да ароматизира.

Добавете скаридите в тигана и гответе по 3-4 минути от всяка страна или докато порозовеят.

Изстискайте лимоновия сок върху скаридите и разбъркайте, за да се покрият. Подправете със сол и черен пипер на вкус. Гарнирайте с наситнен магданоз (по желание).

Сервирайте горещ с ориз, паста или хрупкав хляб.

4 наистина бързи и лесни рецепти за обяд или вечеря - creamy spinach tomato pasta bowl

Спагети с домати и спанак

Можете да добавите други зеленчуци като гъби, тиквички или чушки към соса на тази рецепта. Тя е вкусна и с пиле на скара или скариди, но в своята вегетарианска версия си заслужава.

Необходимите продукти:

  • 230 грама спагети или паста по ваш избор;
  • 1 супена лъжица зехтин;
  • 4 скилидки чесън, смлени;
  • 400 грама нарязани на кубчета домати, отцедени;
  • 1 чаша пресни листа спанак;
  • 1/2 чаша тежка сметана;
  • 1/4 чаша настърган пармезан;
  • сол и черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне

Сварете спагетите според инструкциите на опаковката, докато станат ал денте. Отцедете и оставете настрана.

В голям тиган загрейте зехтина на среден огън. Добавете смления чесън в тигана и гответе за около минута, докато се ухае.

Добавете нарязаните на кубчета домати и гответе 2-3 минути, докато леко омекнат. Добавете листата спанак в тигана и гответе за 1-2 минути, докато омекнат.

Разбъркайте с тежката сметана и настъргания пармезан и подправете със сол и черен пипер на вкус. Сосът се оставя да къкри 2-3 минути, докато се сгъсти и вкусовете се смесят.

Добавете сварената паста в тигана и разбъркайте със соса, докато се покрие добре.

Сервирайте горещо с допълнително сирене пармезан и нарязан пресен босилек по желание.

 



Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Shares