4 рецепти за зеленчукови кюфтенца

4 рецепти за зеленчукови кюфтенца

Кюфтета от леща и гъби

Необходимите продукти:

  • 1 чаша варена леща;
  • 1 чаша ситно нарязани гъби;
  • 1/2 чаша галета;
  • 1/4 чаша настърган пармезан (по желание);
  • 1 малка глава лук, нарязана на ситно;
  • 2 скилидки чесън, смлени;
  • 1 чаена лъжичка сух риган;
  • 1 чаена лъжичка сух босилек;
  • сол и черен пипер на вкус;
  • зехтин за готвене.

Начин на приготвяне

В голяма купа смесете сварената леща, гъбите, галетата, пармезана, лука, чесъна, ригана, босилека, солта и черния пипер. Разбъркайте добре, докато всички съставки се смесят добре.

Оформете от сместа малки топчета с размер на кюфте и ги поставете върху хартия за печене.

Загрейте зехтина в тиган на среден огън. Пържете кюфтетата докато покафенеят от двете страни.

Поднесете кюфтетата от леща и гъби с любим сос.

Кюфтета от карфиол и орехи

4 рецепти за зеленчукови кюфтенца - 59723053

Необходимите продукти:

  • 1 малка глава карфиол, нарязана на цветчета;
  • 1 чаша орехи;
  • 1/4 чаша галета;
  • 2 скилидки чесън, смлени;
  • 1/4 чаша настърган пармезан (по желание);
  • 2 супени лъжици наситнен пресен магданоз;
  • 1 чаена лъжичка сух риган;
  • сол и черен пипер на вкус;
  • зехтин за готвене.

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 375°F (190°C). Поставете цветчетата карфиол върху лист за печене и печете за 20-25 минути, докато омекнат. Извадете от фурната и оставете да се охлади.

В кухненски робот смесете печения карфиол, орехите, галетата, чесъна, пармезана, магданоза, ригана, солта и черния пипер. Разбийте, докато сместа се смеси добре, но все още е леко на бучки.

Оформете от сместа топчета с големина на кюфте и ги поставете върху хартия за печене.

Загрейте зехтина в тиган на среден огън. Пържете кюфтетата докато покафенеят от двете страни.

Сервирайте кюфтенцата от карфиол и орехи със сос маринара, паста или като гарнитура за салати.

Кюфтета от тиквички и нахут

4 рецепти за зеленчукови кюфтенца - 800 1

Необходимите продукти:

  • 2 чаши настъргани тиквички;
  • 1 чаша варен нахут, пасиран;
  • 1/2 чаша галета;
  • 1/4 чаша настърган пармезан (по желание);
  • 1 малка глава лук, нарязана на ситно;
  • 2 скилидки чесън, смлени;
  • 2 супени лъжици нарязан пресен босилек;
  • 1 чаена лъжичка сух риган;
  • сол и черен пипер на вкус;
  • зехтин за готвене.

Начин на приготвяне

Поставете настърганите тиквички върху чиста кухненска кърпа и изстискайте излишната вода.

В голяма купа смесете настърганите тиквички, пюрирания нахут, галетата, пармезана, лука, чесъна, босилека, ригана, сол и черен пипер. Разбъркайте добре, докато всички съставки се смсят добре.

Оформете от сместа топчета с големина на кюфте и ги поставете върху хартия за печене.

Загрейте зехтина в тиган на среден огън. Пържете кюфтетата докато покафенеят от двете страни.

Сервирайте кюфтенцата от тиквички и нахут с доматен или друг сос по избор.

Кюфтета от спанак и киноа

4 рецепти за зеленчукови кюфтенца - quinoa spinach meatballs 5

Необходимите продукти:

  • 2 чаши варена киноа;
  • 2 чаши нарязан пресен спанак;
  • 1/2 чаша галета;
  • 1/4 чаша настърган пармезан (по желание);
  • 1 малка глава лук, нарязана на ситно;
  • 2 скилидки чесън, смлени;
  • 1 чаена лъжичка сух босилек;
  • 1 чаена лъжичка сушена мащерка;
  • сол и черен пипер на вкус;
  • зехтин за готвене.

Начин на приготвяне

В голяма купа смесете сварената киноа, нарязания спанак, галетата, пармезана, лука, чесъна, босилека, мащерката, солта и черния пипер. Разбъркайте добре, докато всички съставки се разпределят равномерно.

Оформете от сместа топчета с големина на кюфте и ги поставете върху хартия за печене.

Загрейте зехтина в тиган на среден огън. Пържете кюфтетата докато покафенеят от двете страни.

Сервирайте кюфтетата от спанак и киноа с любимия си сос маринара или като богата на протеини добавка към различни салати.



Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Shares