Гръцка салата с паста
Необходимите продукти:
- 350 грама паста фарфале;
- 1/4 чаша екстра върджин зехтин;
- 1/4 чаша червен винен оцет;
- 1 ч. л. дижонска горчица;
- една скилидка чесън, смляна;
- 2 краставици, нарязани на ситно;
- 300 грама домати, нарязани наполовина
- 180 грама натрошено сирене фета;
- ¼ чаша копър, нарязан;
- 2 с. л. мента, нарязана;
- сол и прясно смлян черен пипер на вкус.
Начин на приготвяне
Сложете голяма тенджера с подсолена вода да заври. Сварете пастата според инструкциите на опаковката. След отцеждане изплакнете пастата добре със студена вода.
Разбийте заедно зехтина, червения винен оцет, горчицата, чесъна, солта и черния пипер в голяма купа.
Смесете краставиците, доматита, сиренето фета, билките и охладената паста.
Сервирайте веднага или охладете до необходимост.
Класическа макаронена салата
Необходимите продукти:
- 350 грама макарони;
- 4 твърдо сварени яйца, обелени и нарязани;
- 2/3 чаша майонеза;
- 2 супени лъжици нарязан на кубчета пименто, отцеден;
- 1/2 чаена лъжичка захар;
- 2 стръка целина, нарязани на ситно;
- сол и прясно смлян черен пипер на вкус.
Начин на приготвяне
Сложете голяма тенджера с подсолена вода да заври.
Следвайте указанията на гърба на опаковката, когато готвите паста.
Изплакнете в хладка вода след отцеждане.
Смесете яйцата, майонезата, пимента, захарта и целината в голяма купа и подправете със сол и черен пипер.
Смесете пастата и соса заедно в купа.
Веднага сервирайте или покрийте и охладете.
Салата с паста с пушена сьомга
Необходимите продукти
- 1 малка връзка тънки аспержи, нарязани на хапки
- 350 грама паста джемели;
- 1/2 чаша крем фреш;
- 1/4 чаша майонеза;
- 1 супена лъжица пресен лимонов сок;
- 3 супени лъжици див лук, нарязан на ситно;
- 4 унции пушена сьомга, нарязана на хапки;
- сол и прясно смлян черен пипер на вкус.
Начин на приготвяне
Сложете голяма тенджера с подсолена вода на котлона и я оставете да заври.
Добавете аспержите и гответе около една минута, докато станат ярко зелени.
Поставете паяка в ледена баня, за да се охлади, след като го извадите от водата с паяк.
Оставете да се отцеди добре. Сварете пастата според указанията на опаковката.
Изплакнете добре под хладка вода след отцеждане.
Комбинирайте крем фреш, майонеза, лимонов сок, див лук, сол и черен пипер в голяма купа.
Внимателно сгънете аспержите, пастата и сьомгата.
Ястието може да се сервира веднага или да се охлади за по-късно.
Салата от паста с нахут и рукола
Начин на приготвяне
- 350 грама паста фузили;
- 6 супени лъжици зехтин;
- 400 грама консерва нахут, отцеден, изплакнат и подсушен;
- 1 чаена лъжичка пушен червен пипер;
- 1/4 чаена лъжичка кайенски пипер;
- 1 чаена лъжичка смлян кимион;
- Кошерна сол и прясно смлян черен пипер на вкус;
- сок от 1/2 лимон;
- 2 чаши бейби рукола.
Начин на приготвяне
Загрейте фурната до 200 C.
Пригответе тава с ръбове за печене с нахут.
Поръсете с две супени лъжици зехтин, пушен червен пипер, кайен, кимион, сол и черен пипер.
4Съберете всички съставки заедно с ръцете си и ги потупвайте в един слой. Печете сместа за 25-30 минути, докато стане хрупкава.
Оставете да се охлади до стайна температура.
Сложете голяма тенджера с подсолена вода да заври. Пригответе макароните, както е указано на опаковката. Прецедете добре.
Смесете останалите четири супени лъжици зехтин, лимонов сок, сол и черен пипер заедно в голяма купа.
Разбъркайте запечения нахут и олиото и подправките от тигана, след което добавете пастата. Смесете всичко добре. Добавете бейби руколата.
Сервирайте веднага или охладете до готовност за сервиране.