4 салати с паста – свежи и леки за през лятото

4 салати с паста – свежи и леки  за през лятото

Гръцка салата с паста

Необходимите продукти:

  •  350 грама паста фарфале;
  • 1/4 чаша екстра върджин зехтин;
  • 1/4 чаша червен винен оцет;
  • 1 ч. л. дижонска горчица;
  • една скилидка чесън, смляна;
  • 2 краставици, нарязани на ситно;
  • 300 грама домати, нарязани наполовина
  • 180 грама натрошено сирене фета;
  • ¼ чаша копър, нарязан;
  • 2 с. л. мента, нарязана;
  • сол и прясно смлян черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне

Сложете голяма тенджера с подсолена вода да заври. Сварете пастата според инструкциите на опаковката. След отцеждане изплакнете пастата добре със студена вода.

Разбийте заедно зехтина, червения винен оцет, горчицата, чесъна, солта и черния пипер в голяма купа.

Смесете краставиците, доматита, сиренето фета, билките и охладената паста.

Сервирайте веднага или охладете до необходимост.

Класическа макаронена салата

4 салати с паста - свежи и леки за през лятото - 81108 classic macaroni salad mfs 033 23e4b38a9ff046ccb39cc7fc5bbfc7d3

Необходимите продукти:

  • 350 грама макарони;
  • 4 твърдо сварени яйца, обелени и нарязани;
  • 2/3 чаша майонеза;
  • 2 супени лъжици нарязан на кубчета пименто, отцеден;
  • 1/2 чаена лъжичка захар;
  • 2 стръка целина, нарязани на ситно;
  • сол и прясно смлян черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне

Сложете голяма тенджера с подсолена вода да заври.

Следвайте указанията на гърба на опаковката, когато готвите паста.

Изплакнете в хладка вода след отцеждане.

Смесете яйцата, майонезата, пимента, захарта и целината в голяма купа и подправете със сол и черен пипер.

Смесете пастата и соса заедно в купа.

Веднага сервирайте или покрийте и охладете.

Салата с паста с пушена сьомга

4 салати с паста - свежи и леки за през лятото - 2020 07 28 smoked salmon pasta salad 1

Необходимите продукти

  •  1 малка връзка тънки аспержи, нарязани на хапки
  • 350 грама паста джемели;
  •  1/2 чаша крем фреш;
  •  1/4 чаша майонеза;
  •  1 супена лъжица пресен лимонов сок;
  • 3 супени лъжици див лук, нарязан на ситно;
  • 4 унции пушена сьомга, нарязана на хапки;
  •  сол и прясно смлян черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне

Сложете голяма тенджера с подсолена вода на котлона и я оставете да заври.

Добавете аспержите и гответе около една минута, докато станат ярко зелени.

Поставете паяка в ледена баня, за да се охлади, след като го извадите от водата с паяк.

Оставете да се отцеди добре. Сварете пастата според указанията на опаковката.

Изплакнете добре под хладка вода след отцеждане.

Комбинирайте крем фреш, майонеза, лимонов сок, див лук, сол и черен пипер в голяма купа.

Внимателно сгънете аспержите, пастата и сьомгата.

Ястието може да се сервира веднага или да се охлади за по-късно.

Салата от паста с нахут и рукола

4 салати с паста - свежи и леки за през лятото - pasta salad with chickpeas walnuts and arugula hires

Начин на приготвяне

  • 350 грама паста фузили;
  • 6 супени лъжици зехтин;
  • 400 грама консерва нахут, отцеден, изплакнат и подсушен;
  • 1 чаена лъжичка пушен червен пипер;
  • 1/4 чаена лъжичка кайенски пипер;
  • 1 чаена лъжичка смлян кимион;
  • Кошерна сол и прясно смлян черен пипер на вкус;
  • сок от 1/2 лимон;
  • 2 чаши бейби рукола.

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 200 C.

Пригответе тава с ръбове за печене с нахут.

Поръсете с две супени лъжици зехтин, пушен червен пипер, кайен, кимион, сол и черен пипер.

4Съберете всички съставки заедно с ръцете си и ги потупвайте в един слой. Печете сместа за 25-30 минути, докато стане хрупкава.

Оставете да се охлади до стайна температура.

Сложете голяма тенджера с подсолена вода да заври. Пригответе макароните, както е указано на опаковката. Прецедете добре.

Смесете останалите четири супени лъжици зехтин, лимонов сок, сол и черен пипер заедно в голяма купа.

Разбъркайте запечения нахут и олиото и подправките от тигана, след което добавете пастата. Смесете всичко добре. Добавете бейби руколата.

Сервирайте веднага или охладете до готовност за сервиране.



Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Shares