4 веган рецепти

4 веган рецепти

Веган супа от леща

Необходимите продукти:

  • 1 супена лъжица зехтин;
  • 1 голяма глава лук, нарязана;
  • 4 скилидки чесън, смлени;
  • 2 средни моркова, нарязани;
  • 2 стръка целина, нарязани;
  • 1 чаена лъжичка смлян кимион;
  • 1 чаена лъжичка смлян кориандър;
  • 1/2 чаена лъжичка пушен червен пипер;
  • 1/4 чаена лъжичка кайенски пипер;
  • 1 чаена лъжичка сол;
  • 1/2 чаена лъжичка черен пипер;
  • 1 чаша сушена леща, изплакната и отцедена;
  • 4 чаши зеленчуков бульон;
  • 1 консерва нарязани на кубчета домати, около 400 грама;
  • 2 чаши листа бейби спанак;
  • 2 супени лъжици лимонов сок.

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина в голяма тенджера на средно висока температура.

Добавете лука и чесъна и запържете за 3 минути.

Добавете морковите и целината и запържете още 5 минути.

Добавете кимион, кориандър, червен пипер, кайен, сол и черен пипер и разбъркайте, за да се покрие.

Добавете лещата, бульона и нарязаните домати. Оставете да заври, след това намалете топлината и оставете да къкри за 30 минути или докато лещата омекне.

Разбъркайте спанака и лимоновия сок и гответе още 5 минути, докато спанакът омекне.

Веган салата Цезар

4 веган рецепти - bh vegan caesar articlelarge

Необходимите продукти:

  • 1/4 чаша сурово кашу;
  • 2 супени лъжици пресен лимонов сок;
  • 1 супена лъжица дижонска горчица;
  • 1 малка скилидка чесън, смляна;
  • 1/4 чаена лъжичка морска сол;
  • 1/4 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер;
  • 1/4 чаша вода;
  • 1 глава салата айсберг, нарязана;
  • 1/4 чаша веган пармезан;
  • 1 чаша крутони.

Начин на приготвяне

Накиснете кашуто във вода за 2-4 часа, след което го отцедете и изплакнете.

В блендер смесете кашу, лимоновия сок, дижонската горчица, чесъна, солта, черния пипер и водата. Блендирайте до гладка смес.

В голяма купа разбъркайте марулята с дресинга, докато се покрие добре.

Отгоре поръсете с веган пармезан и крутони.

Веган овчарски пай от леща

4 веган рецепти - lentil shepherds pie a virtual vegan 13 1

Необходимите продукти:

  • 2 супени лъжици зехтин;
  • 1 голяма глава лук, нарязана;
  • 4 скилидки чесън, смлени;
  • 2 средни моркова, нарязани;
  • 2 стръка целина, нарязани;
  • 1 чаена лъжичка сушена мащерка;
  • 1 чаена лъжичка сух розмарин;
  • 1 чаена лъжичка сол;
  • 1/2 чаена лъжичка черен пипер;
  • 1 чаша сушена леща, изплакната и отцедена;
  • 3 чаши зеленчуков бульон;
  • 1/2 чаша доматен сос;
  • 3 чаши картофено пюре.

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 200°.

Загрейте зехтина в голям тиган на средно висока температура.

Добавете лука и чесъна и запържете за 3 минути.

Добавете морковите, целината, мащерката, розмарина, солта и черния пипер. Задушете за още 5 минути.

Добавете лещата, бульона и доматения сос. Оставете да заври, след това намалете топлината и оставете да къкри за 30 минути или докато лещата омекне.

Прехвърлете сместа от леща в съд за печене.

Върху сместа от леща разпределете картофеното пюре.

Печете 30 минути или докато картофите станат златисто кафяви.

Веган къри от нахут

4 веган рецепти - vegan potato and chickpea curry 720x720 1

Необходимите продукти:

  • 2 супени лъжици зехтин;
  • 1 голяма глава лук, нарязана;
  • 4 скилидки чесън, смлени;
  • 1 супена лъжица пресен джинджифил, настърган;
  • 2 средни моркова, нарязани;
  • 1 червена чушка, нарязана;
  • 1 супена лъжица къри на прах;
  • 1 чаена лъжичка смлян кимион;
  • 1/2 чаена лъжичка смлян кориандър;
  • 1/2 чаена лъжичка куркума;
  • 1/4 чаена лъжичка кайенски пипер;
  • 1/2 чаена лъжичка сол;
  • 1/4 чаена лъжичка черен пипер;
  • 1 консерва нарязани на кубчета домати, 400 грама;
  • 1 консерва нахут, изплакнат и отцеден, 400 грама;
  • 1 чаша зеленчуков бульон;
  • 1 консерва кокосово мляко, 400 грама;
  • 2 чаши листа бейби спанак;
  • 2 супени лъжици пресен кориандър, нарязан.

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина в голяма тенджера на средно висока температура.

Добавете лука и чесъна и запържете за 3 минути.

Добавете джинджифил, моркови и чушка и запържете за още 5 минути.

Добавете къри на прах, кимион, кориандър, куркума, кайен, сол и черен пипер и разбъркайте.

Добавете нарязаните на кубчета домати, нахута и зеленчуковия бульон. Оставете да заври, след това намалете топлината и оставете да къкри за 15 минути.

Добавете кокосовото мляко и спанака. Гответе още 5 минути, докато спанакът омекне.

Поръсете с пресен кориандър и сервирайте върху ориз или с хляб наан.



Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Shares