5 десерта без захар

5 десерта без захар

Шоколадов мус с авокадо

Необходимите продукти:

  • 2 зрели авокадо;
  • 1/4 чаша какао на прах;
  • 1/4 чаша мед или кленов сироп;
  • 1/4 чаша бадемово мляко;
  • 1 ч. л. ванилов екстракт;
  • щипка сол.

Начин на употреба

Разрежете авокадото на две и отстранете костилката.

Изсипете месестата част в блендер или кухненски робот.

Добавете какаото на прах, подсладителя, бадемовото мляко, екстракта от ванилия и солта.

Блендирайте, докато стане гладка и кремообразна.

Разпределете сместа в отделни десертни чаши и охладете в хладилника за поне 30 минути.

Сладолед от фъстъчено масло и банан

5 десерта без захар - banana peanut butter ice cream5

Необходимите продукти:

  • 3 зрели банана, замразени;
  • 1/2 чаша кремообразно фъстъчено масло;
  • 2 супени лъжици мед или кленов сироп;
  • 1 ч. л. ванилов екстракт.

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете замразените банани.

Добавете резените банан, фъстъченото масло, подсладителя и екстракта от ванилия в блендер или кухненски робот.

Блендирайте, докато стане гладка и кремообразна смес.

Изсипете сместа в подходящ за фризер контейнер и замразете за поне 4 часа или докато стегне.

Сервирайте по ваше желание.

Барчета чийзкейк с лимон и боровинка

5 десерта без захар - lemon blueberry cheesecake bars recipe 3 1200

Необходимите продукти:

  • 1 1/2 чаши бадемово брашно;
  • 1/4 чаша кокосово масло, разтопено;
  • 1/4 чаша мед или кленов сироп;
  • 450 грама крема сирене;
  • 2 големи яйца;
  • 1 ч. л. ванилов екстракт;
  • 1/4 чаша лимонов сок;
  • 1 чаша пресни боровинки.

Начин на употреба

Загрейте фурната до 350°F (175°C). Намажете тава за печене с размери 20×20 см с кокосово масло.

В купа за смесване смесете бадемовото брашно, разтопеното кокосово масло и подсладителя. Разбъркайте, докато се образува тесто.

Притиснете тестото равномерно към дъното на подготвения съд за печене.

В друга купа разбийте крема сиренето, яйцата, екстракта от ванилия и лимоновия сок до гладка и кремообразна смес.

Добавете боровинките.

Изсипете сместа за чийзкейка върху кората и я загладете с шпатула.

Печете 25-30 минути или докато ръбовете станат златисти и центърът се стегне.

Оставете да се охлади напълно, преди да го нарежете на отделни барчета.

Шоколадови бисквити без брашно

5 десерта без захар - e5581efb 01b2 4a40 a305 7c0ca9bcf267

Необходимите продукти:

  • 1 чаша кремообразно фъстъчено масло;
  • 2/3 чаша мед или кленов сироп;
  • 2 големи яйца;
  • 1 ч. л. ванилов екстракт;
  • 1 ч. л. сода бикарбонат;
  • 1/2 ч. л. сол;
  • 1/2 чаша шоколадов чипс.

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 350°F (175°C). Постелете тава с хартия за печене.

В купа за смесване разбийте фъстъченото масло, подсладителя, яйцата, екстракта от ванилия, содата за хляб и солта, докато стане гладка и кремообразна.

Прибавете шоколадовия чипс.

Използвайте лъжица за бисквитки, за да приготвите тестото за бисквитки върху подготвения лист за печене, оставяйки разстояние между всяка бисквитка.

Печете 10-12 минути или докато краищата станат златисто кафяви.

Оставете ги да изстинат върху тавата за печене за 5 минути, след което прехвърлете бисквитките върху решетка, за да се охлади напълно.

Ябълков десерт

5 десерта без захар - 4bf26306 3239 4292 8508 d867131dd5ac

Необходимите продукти:

  • 4 чаши тънко нарязани ябълки;
  • 1/4 чаша мед или кленов сироп;
  • 1 ч. л. канела;
  • 1/2 чаша бадемово брашно;
  • 1/2 чаша овесени ядки;
  • 1/4 чаша кокосово масло, разтопено;
  • 1/4 чаша натрошени ядки.

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 375°F (190°C). Намажете тава за печене с размери 20×20 см с кокосово масло.

В купа смесете нарязаните ябълки, подсладителя и канелата. Разбъркайте добре и прехвърлете в подготвения съд за печене.

В друга купа смесете бадемовото брашно, овесените ядки, разтопеното кокосово масло и натрошените ядки. Разбъркайте докато стане на трохи.

Поръсете натрошената смес равномерно върху ябълковата смес.

Печете 30-35 минути или докато горната част стане златисто кафява и ябълките омекнат.

Оставете да се охлади за няколко минути, преди да сервирате с топка ванилов сладолед, ако желаете.

 



Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Shares