Шоколадов мус с авокадо
Необходимите продукти:
- 2 зрели авокадо;
- 1/4 чаша какао на прах;
- 1/4 чаша мед или кленов сироп;
- 1/4 чаша бадемово мляко;
- 1 ч. л. ванилов екстракт;
- щипка сол.
Начин на употреба
Разрежете авокадото на две и отстранете костилката.
Изсипете месестата част в блендер или кухненски робот.
Добавете какаото на прах, подсладителя, бадемовото мляко, екстракта от ванилия и солта.
Блендирайте, докато стане гладка и кремообразна.
Разпределете сместа в отделни десертни чаши и охладете в хладилника за поне 30 минути.
Сладолед от фъстъчено масло и банан
Необходимите продукти:
- 3 зрели банана, замразени;
- 1/2 чаша кремообразно фъстъчено масло;
- 2 супени лъжици мед или кленов сироп;
- 1 ч. л. ванилов екстракт.
Начин на приготвяне
Обелете и нарежете замразените банани.
Добавете резените банан, фъстъченото масло, подсладителя и екстракта от ванилия в блендер или кухненски робот.
Блендирайте, докато стане гладка и кремообразна смес.
Изсипете сместа в подходящ за фризер контейнер и замразете за поне 4 часа или докато стегне.
Сервирайте по ваше желание.
Барчета чийзкейк с лимон и боровинка
Необходимите продукти:
- 1 1/2 чаши бадемово брашно;
- 1/4 чаша кокосово масло, разтопено;
- 1/4 чаша мед или кленов сироп;
- 450 грама крема сирене;
- 2 големи яйца;
- 1 ч. л. ванилов екстракт;
- 1/4 чаша лимонов сок;
- 1 чаша пресни боровинки.
Начин на употреба
Загрейте фурната до 350°F (175°C). Намажете тава за печене с размери 20×20 см с кокосово масло.
В купа за смесване смесете бадемовото брашно, разтопеното кокосово масло и подсладителя. Разбъркайте, докато се образува тесто.
Притиснете тестото равномерно към дъното на подготвения съд за печене.
В друга купа разбийте крема сиренето, яйцата, екстракта от ванилия и лимоновия сок до гладка и кремообразна смес.
Добавете боровинките.
Изсипете сместа за чийзкейка върху кората и я загладете с шпатула.
Печете 25-30 минути или докато ръбовете станат златисти и центърът се стегне.
Оставете да се охлади напълно, преди да го нарежете на отделни барчета.
Шоколадови бисквити без брашно
Необходимите продукти:
- 1 чаша кремообразно фъстъчено масло;
- 2/3 чаша мед или кленов сироп;
- 2 големи яйца;
- 1 ч. л. ванилов екстракт;
- 1 ч. л. сода бикарбонат;
- 1/2 ч. л. сол;
- 1/2 чаша шоколадов чипс.
Начин на приготвяне
Загрейте фурната до 350°F (175°C). Постелете тава с хартия за печене.
В купа за смесване разбийте фъстъченото масло, подсладителя, яйцата, екстракта от ванилия, содата за хляб и солта, докато стане гладка и кремообразна.
Прибавете шоколадовия чипс.
Използвайте лъжица за бисквитки, за да приготвите тестото за бисквитки върху подготвения лист за печене, оставяйки разстояние между всяка бисквитка.
Печете 10-12 минути или докато краищата станат златисто кафяви.
Оставете ги да изстинат върху тавата за печене за 5 минути, след което прехвърлете бисквитките върху решетка, за да се охлади напълно.
Ябълков десерт
Необходимите продукти:
- 4 чаши тънко нарязани ябълки;
- 1/4 чаша мед или кленов сироп;
- 1 ч. л. канела;
- 1/2 чаша бадемово брашно;
- 1/2 чаша овесени ядки;
- 1/4 чаша кокосово масло, разтопено;
- 1/4 чаша натрошени ядки.
Начин на приготвяне
Загрейте фурната до 375°F (190°C). Намажете тава за печене с размери 20×20 см с кокосово масло.
В купа смесете нарязаните ябълки, подсладителя и канелата. Разбъркайте добре и прехвърлете в подготвения съд за печене.
В друга купа смесете бадемовото брашно, овесените ядки, разтопеното кокосово масло и натрошените ядки. Разбъркайте докато стане на трохи.
Поръсете натрошената смес равномерно върху ябълковата смес.
Печете 30-35 минути или докато горната част стане златисто кафява и ябълките омекнат.
Оставете да се охлади за няколко минути, преди да сервирате с топка ванилов сладолед, ако желаете.