5 рецепти с тиквички

5 рецепти с тиквички

Спагети от тиквички с песто

5 рецепти с тиквички - dsc 0022 4

Необходимите продукти:

  • 4 средни тиквички;
  • 2 скилидки чесън, смлени;
  • 1/2 чаша листа пресен босилек;
  • 1/4 чаша кедрови ядки;
  • 1/4 чаша настърган пармезан;
  • 1/4 чаша зехтин;
  • сол и черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне

Използвайте спирализатор или белачка за зеленчуци, за да направите спагети от тиквичките.

В кухненски робот сложете чесъна, босилека, кедровите ядки и пармезана. Пасирайте до фина смес. Бавничко прибавяйте зехтина.

В голям тиган загрейте зехтина на средно висока температура. Добавете спагетите от тиквички и гответе 2-3 минути или докато омекнат.

Свалете от огъня и залейте с песто. Подправете със сол и черен пипер на вкус.

Кюфтенца от тиквички

5 рецепти с тиквички - 241422 zucchini fritters ddmps 4x3 104357 2d1b77e248b542989c0d395024749ced

Необходимите продукти:

  • 2 средни тиквички, настъргани;
  • 1/2 чаша брашно;
  • 1/4 чаша настърган пармезан;
  • 1 голямо яйце, разбито;
  • 1/4 чаша нарязан пресен магданоз;
  • 2 скилидки чесън, смлени;
  • сол и черен пипер на вкус;
  • зехтин за пържене.

Начин на приготвяне

В голяма купа смесете  двете настъргани тиквички, брашнотоа, пармезана, яйцето, магданоза, чесъна, сол и черен пипер. Разбъркайте, докато съставките се смесят добре.

Загрейте зехтина в голям тиган на средно висока температура.

С помощта на лъжица слагайте от сместа в тигана, като я натискате леко надолу, за да оформите малки пържени кюфтенца. Печете за 2-3 минути от всяка страна или до златисто кафяво.

Сервирайте топли със заквасена сметана.

Печени тиквички с домати

5 рецепти с тиквички - zucchini tomato casserole 212

Необходимите продукти:

  • 2 средни тиквички, нарязани;
  • 2 средни домата, нарязани;
  • 1/4 чаша нарязан пресен босилек;
  • 2 скилидки чесън, смлени;
  • 1/4 чаша зехтин;
  • сол и черен пипер на вкус;
  • 1/4 чаша настърган пармезан.

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 200°.

В голяма купа смесете нарязаните тиквички, доматите, босилека, чесъна, зехтина, солта и черния пипер. Разбъркайте, докато съставките се смесят добре.

Прехвърлете сместа в тава за печене и поръсете с пармезан.

Печете 25-30 минути или докато зеленчуците омекнат и сиренето се разтопи и стане златисто кафяво.

Пържени тиквички с пилешко

5 рецепти с тиквички - chicken and zucchini stir fry 7

Необходимите продукти:

  • 2 средни тиквички, нарязани;
  • 2 обезкостени пилешки гърди без кожа, нарязани;
  • 1 червена чушка, нарязана;
  • 1/4 чаша соев сос;
  • 2 супени лъжици мед;
  • 2 скилидки чесън, смлени;
  • 1 чаена лъжичка настърган джинджифил;
  • 2 супени лъжици растително масло;
  • 1 чаена чаша сварен ориз;
  • сол и черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне

В малка купа разбийте заедно соевия сос, меда, чесъна и джинджифила.

В голям тиган загрейте растително масло на средно висока температура. Добавете нарязаното пиле и гответе за 5-7 минути или докато покафенее от всички страни.

Добавете нарязаните тиквички и чушката в тигана. Гответе още 5-7 минути или докато зеленчуците омекнат.

Залейте пилето и зеленчуците със соса.

Сервирайте горещо върху канапе от ориз.

Пълнени тиквички

5 рецепти с тиквички - exps13525 mrr153791b09 17 4b

Необходимите продукти:

  • 4 средни тиквички;
  • 1/2 килограм телешка кайма;
  • 1/2 чаша нарязан лук;
  • 1/2 чаша нарязана чушка;
  • 2 скилидки чесън, смлени;
  • 1/4 чаена лъжичка сух риган;
  • 1/4 чаена лъжичка сух босилек;
  • сол и черен пипер на вкус;
  • 1/2 чаша варен ориз;
  • 1/2 чаша настъргано сирене моцарела;
  • 1/4 чаша настърган пармезан;
  • 1 чаша сос маринара.

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 200°.

Нарежете тиквичките наполовина по дължина и извадете семената и месото с лъжица, за да направите куха „лодка“.

В голям тиган задушете телешката кайма на среден огън, докато покафенее. Отцедете излишната мазнина.

Добавете лука, чушката, чесъна, ригана, босилека, солта и черния пипер в тигана. Гответе докато зеленчуците омекнат.

Разбъркайте заедно сварения ориз, сиренето моцарела и пармезана.

Разпределете сместа равномерно в лодките от тиквички. Залейте ги със сос маринара.

Покрийте формата за печене с фолио и печете 25-30 минути.

Отстранете фолиото и печете още 5-10 минути или докато сиренето се разтопи и стане златисто кафяво.

Сервирайте ястието горещо.



Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Shares