5 рецепти със сьомга

5 рецепти със сьомга

Терияки сьомга със зеленчуци

Необходимите продукти:

  • 4 филета от сьомга;
  • 1 червена чушка, нарязана;
  • 1 жълта чушка, нарязана;
  • 1 малка глава лук, нарязана;
  • 1 тиквичка, нарязана;
  • 2 супени лъжици зехтин;
  • сол и черен пипер на вкус;
  • сос терияки за заливане.

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 200°.

Подредете филетата сьомга и зеленчуците в тава за печене.

Поръсете със зехтин сьомгата и зеленчуците.

Подправете със сол и черен пипер.

Печете 15-20 минути или докато сьомгата e готова.

Полейте сьомгата със сос терияки преди сервиране.

Салата Цезар със сьомга

5 рецепти със сьомга - 20220905 lrg featured salmon

Необходимите продукти:

  • 2 филета от сьомга;
  • 1 глава салата айсберг, нарязана;
  • 1/2 чаша крутони;
  • 1/4 чаша настърган пармезан;
  • 1/4 чаша дресинг Цезар.

Начин на приготвяне

Предварително загрейте скара до средно висока температура.

Овкусете филетата сьомга със сол и черен пипер.

Запечете сьомгата на грил за 4-5 минути от всяка страна или до готовност.

В голяма купа разбъркайте заедно нарязаната римска маруля, крутоните и настърганото сирене пармезан.

Полейте дресинг Цезар върху салатата.

Сервирайте печената сьомга върху салатата.

Киноа със сьомга

5 рецепти със сьомга - mediterranean spiced salmon over vegetable quinoa 1200

Необходимите продукти:

  • 1 килограм филе от сьомга, сварено;
  • 2 чаши варена киноа;
  • 2 глави зелен лук, нарязани;
  • 1 яйце;
  • 1/4 чаша брашно;
  • 1/4 чаша нарязан пресен магданоз;
  • 1 супена лъжица лимонов сок;
  • 1 чаена лъжичка чесън на прах;
  • сол и черен пипер на вкус;
  • 2 супени лъжици растително масло.

Начин на приготвяне

В голяма купа смесете сварената и настъргана сьомга, сварената киноа, нарязания зелен лук, яйцето, брашното, нарязания пресен магданоз, лимоновия сок, чесъна на прах, солта и черния пипер.

Разбъркайте, докато всичко се смеси добре.

Пържена сьомга с броколи

5 рецепти със сьомга - pan fried salmon with potatoes and broccoli scaled e1592648461851

Необходимите продукти:

  • 1 килограм филе от сьомга, нарязано на малки парченца;
  • 1 глава броколи, нарязани;
  • 1 червена чушка, нарязана;
  • 1 малка глава лук, нарязана;
  • 2 скилидки чесън, смлени;
  • 2 супени лъжици соев сос;
  • 1 супена лъжица мед;
  • 1 супена лъжица сусамово масло;
  • 1 супена лъжица царевично нишесте;
  • зехтин;
  • сол и черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне

Загрейте голям тиган с малко зехтин на средно висока температура.

Сложете парчетата сьомга към тигана и запържете за 2-3 минути от всяка страна или докато покафенеят.

Извадете сьомгата от тигана и я оставете настрана.

Добавете нарязаните броколи, нарязания червен пипер, нарязания лук и смлян чесън в същия тиган. Гответе 5-7 минути или докато зеленчуците омекнат.

В малка купа разбийте заедно соевия сос, меда, сусамовото масло, царевичното нишесте, солта и черния пипер.

Изсипете соса върху зеленчуците в тигана и разбъркайте, за да се смесят.

Добавете  сьомгата обратно в тигана и разбъркайте, за да покриете всичко със соса.

Гответе още 2-3 минути или докато сосът се сгъсти и всичко се загрее.

Пържена сьомга с аспержи

5 рецепти със сьомга - one pot creamy salmon5 888x1024 1

Необходимите продукти:

  • 2 филета от сьомга;
  • 1 връзка аспержи, подрязани и нарязани на 2-инчови парчета;
  • 1 червена чушка, нарязана и 2-3 печурки по желание;
  • 1 малка глава лук, нарязана;
  • 2-3 печурки;
  • 3 скилидки чесън, смлени;
  • 2 супени лъжици соев сос;
  • 1 супена лъжица мед;
  • 1 супена лъжица царевично нишесте;
  • 2 супени лъжици растително масло;
  • сол и черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне

Нарежете филетата от сьомга на хапки.

В купа разбийте заедно соевия сос, меда и царевичното нишесте.

Загрейте растително масло в голям тиган на средно висока температура.

Добавете парчетата сьомга и запържете при разбъркване за 2-3 минути или докато покафенеят.

Извадете сьомгата от тигана и я оставете настрана.

В същия тиган добавете аспержите, чушката, гъбите, червения пипер, лука и чесъна.

Запържете за 4-5 минути или докато зеленчуците омекнат.

Добавете сьомгата обратно в тигана и разбъркайте всичко.

Подправете със сол и черен пипер на вкус.

 



Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Shares