5 рецепти за горещи летни дни

5 рецепти за горещи летни дни

Гаспачо от диня

Необходимите продукти:

  • 4 чаши диня на кубчета;
  • 1 краставица, обелена и нарязана;
  • 1 червена чушка, почистена и нарязана;
  • 1 малка глава червен лук, наситнена;
  • 2 супени лъжици пресен сок от лайм;
  • 1 супена лъжица екстра върджин зехтин;
  • сол и черен пипер на вкус;
  • листенца прясна мента за украса.

Начин на приготвяне

В блендер смесете динята, краставицата, чушката, червения лук, сока от лайм и зехтина. Блендирайте до гладка смес.

Подправете със сол и черен пипер на вкус.

Охлажда се в хладилник поне за 1 час.

Сервирайте охладено, гарнирано с листенца прясна мента.

Шишчета от скариди на скара

5 рецепти за горещи летни дни - garlic grilled shrimp skewers 5

Необходимите продукти:

  • 1 килограм големи скариди, обелени;
  • 2 супени лъжици зехтин;
  • 2 скилидки чесън, смлени;
  • Кора и сок от 1 лимон;
  • сол и черен пипер на вкус;
  • дървени шишчета, накиснати във вода за 30 минути.

Начин на приготвяне

Загрейте грила на средно висока температура.

В купа смесете зехтина, чесъна, лимоновата кора, лимоновия сок, солта и черния пипер.

Нанижете скаридите върху напоените дървени шишчета.

Намажете скаридите с марината.

Изпечете скаридите на грил за 2-3 минути от всяка страна, докато станат розови и непрозрачни.

Сервирайте горещи с допълнителни резенчета лимон.

Шишчета Капрезе

5 рецепти за горещи летни дни - caprese skewers

Необходимите продукти:

  • чери домати;
  • пресни топчета моцарела;
  • пресни листа босилек;
  • балсамова глазура;
  • дървени шишчета.

Начин на приготвяне

Нанижете по един чери домат, една топка моцарела и едно листо босилек на всяко шишче.

Повторете, докато се използват всички съставки.

Полейте с балсамова глазура.

Сервирайте охладени като освежаващо предястие.

Салса с ананас и манго

5 рецепти за горещи летни дни - pineapple mango salsa recipe picture 720x540 1

Необходимите продукти:

  • 1 чаша нарязан на кубчета ананас;
  • 1 чаша нарязано на кубчета манго;
  • 1/2 червена чушка, нарязана на кубчета;
  • 1/4 глава червен лук, нарязан на ситно;
  • 1 чушка халапеньо, почистена и смляна;
  • сок от 1 лайм;
  • 2 супени лъжици нарязан пресен кориандър;
  • сол на вкус.

Начин на приготвяне

В купа смесете нарязани на кубчета ананас, манго, червена чушка, червен лук, пипер халапеньо, сок от лайм, кориандър и сол.

Разбъркайте добре, докато всичко се смеси.

Охладете за поне 30 минути, за да позволите на вкусовете да се смесят.

Сервирайте с тортила чипс или като топинг за печено пиле или риба.

Студен ментов зелен чай

5 рецепти за горещи летни дни - cucumber mint green tea recipe 765431 hero 01 f84f8c97b85a4cbfa25b14e7a56ec7c7

Необходимите продукти:

  • 4 чаши вода;
  • 4 пакетчета зелен чай;
  • 1/4 чаша пресни листа от мента;
  • мед или подсладител по избор (по желание);
  • ледени кубчета.

Начин на приготвяне

Сложете вода да заври в тенджера.

Свалете от огъня и добавете пакетчета зелен чай и листа от мента.

Накиснете за 3-5 минути.

Отстранете пакетчетата чай и прецедете листата от мента.

По желание подсладете с мед или предпочитан подсладител.

Оставете чая да се охлади до стайна температура, след което охладете, докато се охлади.

Сервирайте върху кубчета лед със стръкче прясна мента.



Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Shares