Топ 5 суперхрани за отслабване и изгаряне на мазнини

Топ 5 суперхрани за отслабване и изгаряне на мазнини

Ако искате да отслабнете или да постигнете вашите фитнес цели, несъмнено сте чували за суперхраните. Суперхраните са богати на хранителни вещества храни и имат невероятни ползи за здравето и благосъстоянието – от повишаване на енергийните нива до подпомагане на загубата на тегло. Много от тези храни съдържат мощни антиоксиданти и други основни витамини и минерали.

Въпреки че може да е лесно да се увлечете по най-новите модни диети, важно е да запомните, че най-ефективният начин за отслабване е чрез комбинация от здравословни хранителни навици, редовни упражнения и управление на стреса. Включването на суперхрани в диетата е просто един начин за подпомагане на отслабването.

За тези 5 топ суперхрани е научно доказано, че помагат при отслабване и изгаряне на мазнини.

Пчелен прашец

Пчелният прашец е естествен източник на протеин, който съдържа всички незаменими аминокиселини. Освен това съдържа много витамини и минерали и е с високо съдържание на антиоксиданти. Проучванията показват, че приемането на пчелен прашец може да помогне за ускоряване на метаболизма, повишаване на енергийните нива и подобряване на изгарянето на мазнини.

В проучване, публикувано в списание „Nutrients“, изследователите изследват ефектите на пчелния прашец върху телесното тегло и мастната маса при хора със затлъстяване и наднормено тегло. Проучването е установило, че приемането на пчелен прашец в продължение на 12 седмици значително намалява телесното тегло и мастната маса, както и подобрява нивата на серумния холестерол.

Червени горски плодове

Топ 5 суперхрани за отслабване и изгаряне на мазнини - 3114102f4a500d8c00179c4742482b27

Плодовете са пълни с антиоксиданти и други основни витамини и минерали. Проучванията показват, че горските плодове могат да помогнат за увеличаване на изгарянето на мазнини, намаляване на холестерола и триглицеридите и поддържане на здравословна загуба на тегло.

Зелени суперхрани

Топ 5 суперхрани за отслабване и изгаряне на мазнини - green superfood powder drink

Зелените суперхрани като спанак, зеле, спирулина и хлорела, са богати на хранителни вещества храни с високо съдържание на витамини и минерали. Проучванията са установили, че зелените суперхрани могат да помогнат за засилване на метаболизма и изгарянето на мазнини, намаляване на възпалението и поддържане на здравословна загуба на тегло.

Проучване, разглеждащо ефектите на зелените суперхрани върху телесното тегло и мастната маса, публикувано в списание „Food and Nutrition Research“, е установило, че приемането на зелени суперхрани в продължение на 12 седмици значително намалява телесното тегло, мастната маса и ИТМ, което води до подобрено тяло състав при хора с наднормено тегло.

Сурово какао

Топ 5 суперхрани за отслабване и изгаряне на мазнини - raw chocolate
Суровото какао е суперхрана с високо съдържание на антиоксиданти и други основни витамини и минерали. Проучванията са установили, че суровото какао може да помогне за засилване на метаболизма, намаляване на холестерола и триглицеридите и поддържа здравословна загуба на тегло.

В проучване, публикувано в списание Plos One, изследователите изследват ефектите на суровото какао върху телесното тегло и мастната маса. Проучването е установило, че приемането на сурово какао в продължение на 12 седмици значително намалява телесното тегло, мастната маса и ИТМ. Тази способност се дължи на високата концентрация на антиоксиданти и магнезий в какаото, което помага за регулиране на метаболизма и намаляване на апетита.

Фибри от инулин от агаве

Фибрите от инулин от агаве са вид пребиотични разтворими фибри, намиращи се в листата на растението агаве, което расте в Мексико и повечето южноамерикански климати. Доказано е, че фибрите в растението насърчават здравословното храносмилане, помагат за намаляване на холестерола и триглицеридите, подобряват здравето на червата, регулират метаболизма и намаляват апетита. Проучванията са установили, че увеличаването на диетичните фибри може да помогне за поддържане на здравословна загуба на тегло и намаляване на складирането на мазнини.

В проучване, публикувано в списание Nutrition and Metabolism, изследователите изследват ефектите на инулиновите фибри от агаве върху телесното тегло и мастната маса. Проучването е установило, че приемането на фибри от инулин от агаве в продължение на 12 седмици значително намалява телесното тегло, мастната маса и ИТМ.

Включването на суперхрани във вашата диета може не само да помогне за засилване на метаболизма ви, но може да подобри общото ви благосъстояние. Важно е да запомните, че отслабването е сложен процес, който изисква комбинация от здравословни хранителни навици.Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Shares