5 рецепти за крем супа

5 рецепти за крем супа

Крем супа от карфиол

Необходимите продукти:

  • 1 голяма глава карфиол, нарязана;
  • 1 глава лук, нарязана на кубчета;
  • 2 скилидки чесън, смлени;
  • 4 чаши зеленчуков бульон;
  • 1 чаша готварска сметана;
  • сол и черен пипер на вкус;
  • пресен магданоз за гарнитура.

Начин на приготвяне

В голяма тенджера задушете нарязаните на кубчета лук и смлян чесън, докато станат прозрачни.

Добавете нарязания карфиол и зеленчуковия бульон в тенджерата. Оставете да заври, след това намалете котлона и оставете да къкри за около 20 минути или докато карфиолът омекне.

Пасирате до гладкост. Добавете сметаната и разбъркайте добре.

Подправете със сол и черен пипер на вкус.

Оставете супата да къкри още 5 минути.

Сервирайте гореща, гарнирана с пресен магданоз.

Крем супа от моркови и джинджифил

5 рецепти за крем супа - creamy carrot and ginger soup photo

Необходимите продукти:

  • 6 големи моркова, обелени и нарязани;
  • 1 глава лук, нарязана на кубчета;
  • 2 супени лъжици пресен джинджифил, настърган;
  • 4 чаши зеленчуков бульон;
  • 1 чаша кокосово мляко;
  • 2 супени лъжици зехтин;
  • сол и черен пипер на вкус;
  • пресен кориандър за гарнитура.

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина в голяма тенджера на среден огън. Добавете нарязания на кубчета лук и настъргания джинджифил и задушете, докато лукът стане прозрачен.

Добавете нарязаните моркови и зеленчуковия бульон в тенджерата. Оставете да заври, след това намалете котлона и оставете да къкри за около 20 минути или докато морковите омекнат.

Пасирайте супата до гладкост. Добавете кокосовото мляко и разбъркайте добре.

Подправете със сол и черен пипер на вкус.

Оставете супата да къкри още 5 минути.

Сервирайте гореща, гарнирана с пресен кориандър.

Крем супа от картофи праз

5 рецепти за крем супа - 9fa261c9 eef2 4415 ae94 ce2d070c2ff9

Необходимите продукти:

  • 4 големи картофа, обелени и нарязани на кубчета;
  • 2 праз лука, само бели и светлозелени части, нарязани;
  • 3 скилидки чесън, смлени;
  • 4 чаши зеленчуков бульон;
  • 1 чаша мляко;
  • 2 супени лъжици масло;
  • сол и черен пипер на вкус;
  • стрък зелен лук за гарнитура.

Начин на приготвяне

В голяма тенджера разтопете маслото на среден огън. Добавете нарязания праз лук и смления чесън и ги задушете докато омекнат.

Добавете нарязаните на кубчета картофи и зеленчуковия бульон в тенджерата. Оставете да заври, след това намалете котлона и оставете да къкри за около 20 минути или докато картофите омекнат.

Пасирате супата до гладкост. Добавете млякото и разбъркайте добре.

Подправете със сол и черен пипер на вкус.

Оставете супата да къкри още 5 минути.

Сервирайте гореща, гарнирана с наситнен зелен лук.

Крем супа от аспержи

5 рецепти за крем супа - 13114 creamoffreshasparagussoupii ddmfs 4x3 0398 06f6cc41fb94431b88f02efeb82b3a00

Необходимите продукти:

  • 1 връзка аспержи, подрязани и нарязани;
  • 1 глава лук, нарязана на кубчета;
  • 2 скилидки чесън, смлени;
  • 4 чаши зеленчуков бульон;
  • 1 чаша готварска сметана;
  • 2 супени лъжици зехтин;
  • сол и черен пипер на вкус;
  • лимонова кора за украса.

Начин на приготвяне

В голяма тенджера загрейте зехтина на среден огън. Добавете нарязания на кубчета лук и смлян чесън и задушете, докато лукът стане прозрачен.

Добавете нарязаните аспержи в тенджерата и ги задушете за 2-3 минути, докато леко омекнат.

Налейте зеленчуковия бульон, покрийте тенджерата и оставете да къкри за около 15 минути или докато аспержите са напълно сварени и омекнат.

Пасирайте супата до гладкост. Добавете сметаната и разбъркайте добре.

Подправете със сол и черен пипер на вкус.

Оставете супата да къкри още 5 минути, за да се смесят вкусовете.

Разпределете супата в купички и украсете с лимонова кора.

Сервирайте супата гореща.

Крем супа от спанак

5 рецепти за крем супа - creamy white bean and spinach soup

Необходимите продукти:

  • 4 чаши пресни листа от спанак;
  • 1 глава лук, нарязана на кубчета;
  • 2 скилидки чесън, смлени;
  • 4 чаши зеленчуков бульон;
  • 1 чаша мляко;
  • 2 супени лъжици масло;
  • 2 супени лъжици универсално брашно;
  • сол и черен пипер на вкус;
  • прясно настърган пармезан (по желание).

Начин на приготвяне

В голяма тенджера разтопете маслото на среден огън. Добавете нарязания на кубчета лук и смлян чесън и задушете, докато лукът стане прозрачен.

Добавете листата спанак в тенджерата и гответе, докато омекнат, като разбърквате от време на време.

Поръсете брашното върху спаначената смес и разбъркайте добре, за да се покрие.

Постепенно налейте зеленчуковия бульон при непрекъснато бъркане, за да не се образуват бучки.

Оставете сместа да заври и я оставете да се готви за около 10 минути, позволявайки на вкусовете да се смесят.

Пасирайте супата до гладкост.

Подправете със сол и черен пипер на вкус.

Поднесете гореща, гарнирана с прясно настърган пармезан по желание.



Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Shares