Класически Buffalo Wings
Необходимите продукти:
- 900 грама пилешки крилца;
- 1/2 чаша лют сос;
- 1/4 чаша разтопено масло;
- 1 чаена лъжичка чесън на прах;
- сол и черен пипер на вкус.
Начин на приготвяне
Загрейте фурната си до 400°F (200°C) и покрийте тава с хартия за печене.
Подсушете пилешките крилца с хартиена кърпа и подправете със сол, черен пипер и чесън на прах.
Поставете крилцата върху тавата за печене и печете 40-45 минути, докато станат хрупкави и се изпекат.
В купа смесете лютия сос и разтопеното масло. Потопете сварените крилца в соса, докато се покрият равномерно.
Сервирайте крилцата с пръчици целина и любимия си сос за потапяне.
Глазирани крилца
Необходимите продукти:
- 900 грама пилешки крилца;
- 1/4 чаша соев сос;
- 2 супени лъжици мед;
- 2 супени лъжици оризов оцет;
- 1 супена лъжица сусамово масло;
- 1 чаена лъжичка смлян чесън;
- сусам за гарнитура (по желание).
Начин на приготвяне
Загрейте фурната си до 425°F (220°C) и покрийте тава за печене с фолио.
В купа разбийте заедно соевия сос, меда, оризовия оцет, сусамовото масло и смления чесън.
Потопете пилешките крилца в соса, докато се покрият равномерно. Мариновайте за 30 минути.
Подредете крилцата върху тавата за печене и печете 25-30 минути, като ги обърнете по средата.
Извадете от фурната и поръсете със сусам за украса. Сервирайте горещи.
Сочни крилца за барбекю
Необходимите продукти:
- 900 грама пилешки крилца;
- 1 чаша барбекю сос;
- 2 супени лъжици кафява захар;
- 2 супени лъжици ябълков оцет;
- 1 чаена лъжичка пушен червен пипер;
- сол и черен пипер на вкус.
Начин на приготвяне
Загрейте фурната си до 400°F (200°C) и покрийте тава с хартия за печене.
В тенджера смесете соса за барбекю, кафявата захар, ябълковия оцет, пушения червен пипер, сол и черен пипер. Оставете да къкри за 5 минути.
Подсушете пилешките крилца с хартиена кърпа и ги поставете върху тавата за печене.
Намажете крилцата обилно със сместа от соса за барбекю и ги оставете така за 10-15 минути.
Печете 45-50 минути, като на всеки 15 минути поливате с останалия сос.
Сервирайте крилцата горещи.
Пилешки крилца с чесън и пармезан
Необходимите продукти:
- 900 грама пилешки крилца;
- 1/2 чаша настърган пармезан;
- 2 супени лъжици зехтин;
- 4 скилидки чесън, смлени;
- 1 чаена лъжичка сух риган;
- сол и черен пипер на вкус;
- накълцан магданоз за гарнитура.
Начин на приготвяне
Загрейте фурната си до 425°F (220°C) и покрийте тава за печене с фолио.
В купа смесете настъргания пармезан, зехтина, смлян чесън, сух риган, сол и черен пипер.
Хвърлете пилешките крилца в сместа, докато се покрият равномерно. Подредете ги върху тавата за печене.
Печете 25-30 минути, докато станат златисто кафяви и хрупкави.
Поръсете с наситнен магданоз и сервирайте крилцата пармезан с чесън с гарнитура от сос маринара.
Терияки крилца
Необходимите продукти:
- 900 грама пилешки крилца;
- 1/2 чаша соев сос;
- 1/4 чаша мед;
- 2 супени лъжици оризов оцет;
- 1 супена лъжица смлян джинджифил;
- 1 супена лъжица смлян чесън;
- 1 супена лъжица царевично нишесте;
- 2 супени лъжици вода;
- сусам и нарязан зелен лук за гарнитура (по желание).
Начин на приготвяне
Загрейте фурната си до 400°F (200°C) и покрийте тава с хартия за печене.
В купа разбийте заедно соевия сос, меда, оризовия оцет и смления джинджифил.
Поставете пилешките крилца в затваряща се найлонова торбичка и ги залейте със соса терияки. Затворете торбичката и мариновайте в хладилника поне за 1 час или за една нощ за най-добър вкус.
Извадете крилцата от маринатата и ги поставете върху тавата за печене. Запазете марината за по-късна употреба.
Печете крилцата за 35-40 минути, като ги обърнете наполовина, докато се изпекат и станат хрупкави.
Докато крилцата се пекат, изсипете заделената марината в тенджера и оставете да къкри на среден огън, докато се сгъсти и стане лепкава, около 5-7 минути.
След като крилцата са готови, намажете ги със сгъстения сос терияки.
Сервирайте горещи и по желание гарнирайте със сусам и нарязан зелен лук.