5 рецепти за пилешки крилца

5 рецепти за пилешки крилца

Класически Buffalo Wings

Необходимите продукти:

  • 900 грама пилешки крилца;
  • 1/2 чаша лют сос;
  • 1/4 чаша разтопено масло;
  • 1 чаена лъжичка чесън на прах;
  • сол и черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне

Загрейте фурната си до 400°F (200°C) и покрийте тава с хартия за печене.

Подсушете пилешките крилца с хартиена кърпа и подправете със сол, черен пипер и чесън на прах.

Поставете крилцата върху тавата за печене и печете 40-45 минути, докато станат хрупкави и се изпекат.

В купа смесете лютия сос и разтопеното масло. Потопете сварените крилца в соса, докато се покрият равномерно.

Сервирайте крилцата с пръчици целина и любимия си сос за потапяне.

Глазирани крилца

5 рецепти за пилешки крилца - images 6

Необходимите продукти:

  • 900 грама пилешки крилца;
  • 1/4 чаша соев сос;
  • 2 супени лъжици мед;
  • 2 супени лъжици оризов оцет;
  • 1 супена лъжица сусамово масло;
  • 1 чаена лъжичка смлян чесън;
  • сусам за гарнитура (по желание).

Начин на приготвяне

Загрейте фурната си до 425°F (220°C) и покрийте тава за печене с фолио.

В купа разбийте заедно соевия сос, меда, оризовия оцет, сусамовото масло и смления чесън.

Потопете пилешките крилца в соса, докато се покрият равномерно. Мариновайте за 30 минути.

Подредете крилцата върху тавата за печене и печете 25-30 минути, като ги обърнете по средата.

Извадете от фурната и поръсете със сусам за украса. Сервирайте горещи.

Сочни крилца за барбекю

5 рецепти за пилешки крилца - orientalstickychicke 67594 16x9

Необходимите продукти:

  • 900 грама пилешки крилца;
  • 1 чаша барбекю сос;
  • 2 супени лъжици кафява захар;
  • 2 супени лъжици ябълков оцет;
  • 1 чаена лъжичка пушен червен пипер;
  • сол и черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне

Загрейте фурната си до 400°F (200°C) и покрийте тава с хартия за печене.

В тенджера смесете соса за барбекю, кафявата захар, ябълковия оцет, пушения червен пипер, сол и черен пипер. Оставете да къкри за 5 минути.

Подсушете пилешките крилца с хартиена кърпа и ги поставете върху тавата за печене.

Намажете крилцата обилно със сместа от соса за барбекю и ги оставете така за 10-15 минути.

Печете 45-50 минути, като на всеки 15 минути поливате с останалия сос.

Сервирайте крилцата горещи.

Пилешки крилца с чесън и пармезан

5 рецепти за пилешки крилца - best garlic parmesan wings 720x540 1

Необходимите продукти:

  • 900 грама пилешки крилца;
  • 1/2 чаша настърган пармезан;
  • 2 супени лъжици зехтин;
  • 4 скилидки чесън, смлени;
  • 1 чаена лъжичка сух риган;
  • сол и черен пипер на вкус;
  • накълцан магданоз за гарнитура.

Начин на приготвяне

Загрейте фурната си до 425°F (220°C) и покрийте тава за печене с фолио.

В купа смесете настъргания пармезан, зехтина, смлян чесън, сух риган, сол и черен пипер.

Хвърлете пилешките крилца в сместа, докато се покрият равномерно. Подредете ги върху тавата за печене.

Печете 25-30 минути, докато станат златисто кафяви и хрупкави.

Поръсете с наситнен магданоз и сервирайте крилцата пармезан с чесън с гарнитура от сос маринара.

Терияки крилца

5 рецепти за пилешки крилца - air fryer teriyaki chicken wings

Необходимите продукти:

  • 900 грама пилешки крилца;
  • 1/2 чаша соев сос;
  • 1/4 чаша мед;
  • 2 супени лъжици оризов оцет;
  • 1 супена лъжица смлян джинджифил;
  • 1 супена лъжица смлян чесън;
  • 1 супена лъжица царевично нишесте;
  • 2 супени лъжици вода;
  • сусам и нарязан зелен лук за гарнитура (по желание).

Начин на приготвяне

Загрейте фурната си до 400°F (200°C) и покрийте тава с хартия за печене.

В купа разбийте заедно соевия сос, меда, оризовия оцет и смления джинджифил.

Поставете пилешките крилца в затваряща се найлонова торбичка и ги залейте със соса терияки. Затворете торбичката и мариновайте в хладилника поне за 1 час или за една нощ за най-добър вкус.

Извадете крилцата от маринатата и ги поставете върху тавата за печене. Запазете марината за по-късна употреба.

Печете крилцата за 35-40 минути, като ги обърнете наполовина, докато се изпекат и станат хрупкави.

Докато крилцата се пекат, изсипете заделената марината в тенджера и оставете да къкри на среден огън, докато се сгъсти и стане лепкава, около 5-7 минути.

След като крилцата са готови, намажете ги със сгъстения сос терияки.

Сервирайте горещи и по желание гарнирайте със сусам и нарязан зелен лук.



Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Shares