5 рецепти за супи с праз

5 рецепти за супи с праз

Крем супа от праз и карфиол

Необходимите продукти:

  • 2 праза, нарязани (само бели и светлозелени части);
  • 1 малка глава карфиол, нарязана;
  • 4 чаши зеленчуков бульон;
  • 2 скилидки чесън, смлени;
  • 1/2 чаша готварска сметана или кокосова сметана (за опция без млечни продукти);
  • сол и черен пипер на вкус;
  • пресен див лук за гарнитура (по желание).

Начин на приготвяне

В голяма тенджера задушете праза и чесъна в малко олио, докато омекнат.

Добавете нарязания карфиол и зеленчуковия бульон. Оставете да заври и след това да къкри, докато карфиолът омекне.

Използвайте потапящ се блендер, за да пасирате супата до гладкост.

Добавете сметаната и разбъркайте. Овкусете със сол и черен пипер.

Сервирайте супата гореща, гарнирана с пресен див лук по желание.

Пикантна супа от праз и домати

5 рецепти за супи с праз - img 8682 1200x800 1

Необходимите продукти:

  • 2 праза, нарязани (само бели и светлозелени части);
  • 800 гр нарязани на кубчета домати;
  • 2 чаши зеленчуков бульон;
  • 1 ч. л. червен пипер (коригирайте на вкус);
  • 2 супени лъжици зехтин;
  • сол и черен пипер на вкус;
  • листа пресен босилек за гарнитура (по желание).

Начин на приготвяне

В голяма тенджера задушете праза в зехтин, докато омекне.

Добавете нарязаните на кубчета домати (със сока им), зеленчуковия бульон и червения пипер. Оставете да къкри 15-20 минути.

Използвайте потапящ се блендер, за да пасирате супата до гладкост.

Подправете със сол и черен пипер на вкус.

Гарнирайте с листенца пресен босилек и сервирайте.

Крем супа от праз и аспержи

5 рецепти за супи с праз - asparagus and leek soup asparagus eatsimplefood.com

Необходимите продукти:

  • 2 праза, нарязани (само бели и светлозелени части);
  • 1 връзка аспержи, подрязани и нарязани;
  • 4 чаши зеленчуков бульон;
  • 2 супени лъжици масло или зехтин;
  • 1/2 чаша готварска сметана или кокосова сметана (за опция без млечни продукти);
  • сол и черен пипер на вкус;
  • лимонова кора за гарнитура (по желание).

Начин на приготвяне

В голяма тенджера задушете праза в масло или зехтин, докато омекне.

Добавете нарязаните аспержи и зеленчуковия бульон. Варете, докато аспержите омекнат.

Пасирайте супата до гладкост с помощта на потапящ се блендер.

Добавете и разбъркайте сметаната. Овкусете със сол и черен пипер.

По желание украсете с малко лимонова кора.

Супа от праз, моркови и джинджифил

5 рецепти за супи с праз - carrot soup 7 1 of 1 horizontal scaled 1

Необходимите продукти:

  • 2 праза, нарязани (само бели и светлозелени части);
  • 4 моркова, обелени и нарязани;
  • 4 чаши зеленчуков бульон;
  • 1 супена лъжица настърган пресен джинджифил;
  • 2 супени лъжици зехтин;
  • сол и черен пипер на вкус;
  • пресни листа кориандър за гарнитура (по желание).

Начин на приготвяне

В голяма тенджера задушете праза в зехтин, докато омекне.

Добавете нарязаните моркови, зеленчуковия бульон и настъргания джинджифил. Задушете до омекване на морковите.

Използвайте потапящ се блендер, за да пасирате супата до гладкост.

Подправете със сол и черен пипер на вкус.

Гарнирайте с пресни листа кориандър преди сервиране.

Супа от праз и спанак

5 рецепти за супи с праз - spinach leek soup recipe main

Необходимите продукти:

  • 2 праза, нарязани (само бели и светлозелени части);
  • 6 чаши зеленчуков бульон;
  • 8 чаши пресни листа от спанак;
  • 2 скилидки чесън, смлени;
  • 2 супени лъжици зехтин;
  • лимонов сок за усещане за киселинност (по избор);
  • сол и черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне

В голяма тенджера задушете праза и чесъна в зехтина, докато омекнат.

Добавете зеленчуковия бульон и го оставете да заври.

Разбъркайте пресните листа спанак и гответе, докато омекнат.

Използвайте потапящ се блендер, за да пасирате супата до гладкост.

Добавете изстискан лимонов сок за допълнителен вкус, ако желаете. Подправете със сол и черен пипер на вкус.

 



Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Shares