Салата от печена тиква и спанак
Необходимите продукти:
- 2 чаши нарязана на кубчета тиква;
- 2 чаши пресен спанак;
- 1/4 чаша натрошено сирене фета;
- 1/4 чаша сушени боровинки;
- 2 супени лъжици тиквени семки;
- балсамов винегрет дресинг.
Начин на приготвяне
Поръсете тиквените кубчета със зехтин, сол и черен пипер и ги запечете във фурната, докато омекнат и леко се карамелизират.
Оставете печената тиква да се охлади и след това я смесете с пресния спанак.
Поръсете със сирене фета, сушени боровинки и тиквени семки.
Полейте с дресинг от балсамов винегрет и разбъркайте.
Салата с киноа и тиква
Необходимите продукти:
- 1 чаша варена киноа;
- 2 чаши печени парчета тиква;
- 1/2 чаша нахут;
- 1/4 чаша нарязан пресен магданоз;
- 1/4 чаша натрошено козе сирене;
- лимонов винегрет дресинг.
Начин на приготвяне
Смесете сварената киноа, печената тиква и нахута в голяма купа.
Сложете пресния магданоз и натрошеното козе сирене.
Полейте с дресинг от лимонов винегрет и разбъркайте добре.
Салата от тиква и кейл
Необходимите продукти:
- 3 чаши нарязан кейл;
- 2 чаши печени кубчета тиква;
- 1/4 чаша препечени пекани;
- 1/4 чаша натрошено синьо сирене;
- дресинг с медена горчица.
Начин на приготвяне
Лека намачкайте ръка нарязания кейл, предварително поръсен с малко зехтин, за да омекне.
Добавете печената тиква, препечените пекани и натрошеното синьо сирене.
Полейте с дресинг от медена горчица и разбъркайте.
Мароканска салата от тиква с подправки
Необходимите продукти:
- 2 чаши печена и нарязана на кубчета тиква;
- 1 чаша варен кускус;
- 1/4 чаша нарязани сушени кайсии;
- 1/4 чаша нарязани бадеми;
- пресни листа от мента;
- дресинг в марокански стил (микс от зехтин, лимонов сок, кимион и кориандър).
Начин на приготвяне
В голяма купа смесете печената тиква, сварения кус-кус, нарязаните сушени кайсии и нарязаните бадеми.
Отгоре поръсете листа от прясна мента.
Полейте с дресинг в марокански стил и разбъркайте.
Салата от тиква и рукола с кленов винегрет
Необходимите продукти:
- 2 чаши рукола;
- 2 чаши печени резени тиква;
- 1/4 чаша натрошено козе сирене;
- 1/4 чаша препечени орехи;
- кленов винегрет дресинг (кленов сироп, зехтин и ябълков оцет).
Начин на приготвяне
Поставете руколата в чиния за сервиране и отгоре наредете печените резени тиква.
Поръсете с натрошено козе сирене и препечени орехи.
Полейте с кленовия винегрет дресинг и сервирайте.