6 храни, които ще ви помогнат да победите глада за сладко

6 храни, които ще ви помогнат да победите глада за сладко

Жаждата за захар е изключително често срещана, особено сред жените. Тези, които изпитват жажда за захар, тоест за нещо сладко, имат трудности да контролират този апетит. Това може да доведе до преяждане или прекомерна консумация на калории, понякога редовно.

Ето 6 храни, които могат да ви помогнат да се преборите с глада си за захар.

1. Плодове

Когато повечето хора изпитват желание за захар, те посягат към храни с високо съдържание на мазнини и захар като шоколад. Въпреки това замяната на нездравословната храна с плодове  може да ви даде сладкото, от което се нуждаете, и да спре желанието ви веднага.

Ако също сте гладни, опитайте да добавите малко кисело мляко към плодовете си, за да ги направите по-задоволителна закуска.

6 храни, които ще ви помогнат да победите глада за сладко - image

2. Горски плодове

Горските плодове са отличен, питателен избор за спиране на глада за захар. Те имат сладък вкус, но високото им съдържание на фибри означава, че всъщност имат доста ниско съдържание на захар.

Това може да ги направи чудесен избор, ако смятате, че желанието ви за захар е свързано с навика, а не с глада. Например, може да жадувате за сладки храни, докато гледате телевизия.

Освен това, плодовете са богати на растителни съединения и имат силни антиоксидантни и противовъзпалителни свойства.

6 храни, които ще ви помогнат да победите глада за сладко - types of berries

3. Черен шоколад

Шоколадът е предпочитаният избор за хората, които хората жадуват за сладко. Това важи особено за жените.

Опитайте да направите по-здравословен избор като изберете черен шоколад.

Тъмният шоколад е шоколад, който съдържа повече от 70% какао. Също така съдържа здравословни растителни съединения, известни като полифеноли.

Въпреки това, подобно на обикновения шоколад, черният шоколад съдържа захар и мазнини, така че е най-добре да се ограничите до няколко квадратчета, за да задоволите желанието си.

6 храни, които ще ви помогнат да победите глада за сладко - darkchocolate 463813283 770x533 1

4. Снек барчета

Не всички снек барове са здравословни, а някои са с много високо съдържание на мазнини и захар. Въпреки това, ако жадувате за сладко, има някои по-здравословни опции.

Опитайте да потърсите снек бар, приготвен с цели овесени ядки и подсладен с пресни или сушени плодове, вместо трапезна захар.

Също така внимавайте за блокчета, които съдържат много така наречената „здравословна“ захар, като мед, сироп от агаве или кокосова захар. Те все още са добавена захар и не са добри за вас.

5. Семена от чиа

Семената от чиа са добър източник на много важни хранителни вещества, включително омега-3 мастни киселини, разтворими диетични фибри и някои здравословни растителни съединения.

Всъщност разтворимите фибри представляват около 40% от семената чиа.

Този вид фибри лесно абсорбират вода и набъбват, за да образуват желеподобно вещество в червата ви, което може да ви помогне да се чувствате сити за по-дълго време и да предотврати глада за захар.

Семената от чиа също са универсални, така че ако искате десерт, който да задоволи желанието ви за сладко, можете да опитате да направите пудинг с чиа като този.

6 храни, които ще ви помогнат да победите глада за сладко - 38865805592 760 400 min

6. Дъвки или ментови бонбони без захар

Дъвката може да бъде чудесен начин да контролирате желанието си за захар.

Дъвки или ментови бонбони, които са направени с изкуствени подсладители, имат сладък вкус, но съдържат минимален брой калории и никаква захар.

Въпреки че резултатите не са категорични, някои проучвания са установили, че дъвката може да помогне за контролиране на глада, апетита и приема на храни, богати на въглехидрати, по-късно през деня.Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Shares