5 рецепти с червени чушки

5 рецепти с червени чушки

Пълнени червени чушки

Необходимите продукти:

  • 4 червени чушки;
  • 1 чаша варен ориз;
  • 500 г смляно говеждо или пуешко месо;
  • 1 малка глава лук, нарязана на ситно;
  • 2 скилидки чесън, смлени;
  • 400 г нарязани на кубчета домати, отцедени;
  • 1 чаша настъргано сирене (чедър, моцарела или по ваш избор);
  • сол и черен пипер на вкус;
  • зехтин.

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 375°F (190°C).

Отрежете върховете на червените чушки и отстранете семките и ципите.

В тиган задушете лука и чесъна в зехтина, докато станат прозрачни.

Добавете смляното месо и гответе до покафеняване. Отцедете излишната мазнина.

Смесете сварения ориз и нарязаните на кубчета домати. Подправете със сол и черен пипер.

Напълнете всяка червена чушка със сместа от месо и ориз.

Поставете пълнените чушки в тава за печене и поръсете отгоре с натрошено сирене.

Печете в предварително загрята фурна за около 25-30 минути или докато чушките омекнат, а сиренето се разтопи.

Хумус от печен червен пипер

5 рецепти с червени чушки - roasted red pepper hummus recipe 2 1200

Необходимите продукти:

  • 2 чаши варен нахут (консервиран или сварен от сух);
  • 2 печени червени чушки (в буркани или печени домашно);
  • 1/4 чаша тахан;
  • 2 скилидки чесън, смлени;
  • 3 супени лъжици лимонов сок;
  • 2 супени лъжици зехтин;
  • сол и кимион на вкус.

Начин на приготвяне

В кухненски робот смесете нахута, печените червени чушки, тахана, чесъна, лимоновия сок, зехтина, солта и кимиона.

Блендирайте до гладка и кремообразна смес, като добавите малко вода, ако е необходимо, за да постигнете желаната консистенция.

Опитайте на вкус и коригирайте подправките според нуждите.

Сервирайте хумуса от печен червен пипер с пита хляб, пресни зеленчуци или като дип за крекери.

Супа от червена чушка и домати

5 рецепти с червени чушки - 12recipehealth articlelarge v2

Необходимите продукти:

  • 3 червени чушки, изпечени и обелени;
  • 2 супени лъжици зехтин;
  • 1 глава лук, наситнена;
  • 2 скилидки чесън, смлени;
  • 800 г нарязани на кубчета домати;
  • 4 чаши зеленчуков или пилешки бульон;
  • 1 чаена лъжичка червен пипер;
  • сол и черен пипер на вкус;
  • пресен босилек или магданоз за гарнитура.

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина в голяма тенджера на среден огън. Добавете нарязаните лук и чесън, запържете до полупрозрачност.

Добавете печени червени чушки, нарязани на кубчета домати, зеленчуков или пилешки бульон, червен пипер, сол и черен пипер.

Оставете да заври, след това намалете котлона и оставете супата да къкри около 20-25 минути.

Използвайте потапящ се блендер, за да пасирате супата до гладкост. Като алтернатива, прехвърлете супата в блендер на партиди.

Загрейте, ако е необходимо и сервирайте супата гореща, гарнирана с пресен босилек или магданоз.

Фритата с червен пипер и козе сирене

5 рецепти с червени чушки - colorful pepper frittata exps hcka19 31706 d08 24 1b

Необходимите продукти:

  • 6 големи яйца;
  • 1/2 чаша прясно мляко или сметана;
  • 1 червена чушка, нарязана на кубчета;
  • 1/2 чаша натрошено козе сирене;
  • 1 супена лъжица зехтин;
  • сол и черен пипер на вкус;
  • листенца прясна мащерка за украса.

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 350°F (175°C).

В тиган загрейте зехтина на среден огън. Добавете нарязаната на кубчета червена чушка и задушете, докато омекне.

В купа разбийте заедно яйца, мляко или сметана, сол и чушката.

Изсипете яйчената смес върху задушенията чушка в тиган.

Поръсете натрошено козе сирене равномерно върху яйцата.

Гответе на котлона за няколко минути, докато краищата на фритата започнат да стегнат.

Прехвърлете тигана в предварително загрятата фурна и печете около 15-20 минути или докато фритата стегне в средата.

Гарнирайте с пресни листенца мащерка преди сервиране.

Паста с песто от червена чушка

5 рецепти с червени чушки - del 2022 q1 toby scott roasted pepper pesto rigatoni

Необходимите продукти:

  • 2 червени чушки, изпечени и обелени;
  • 1/2 чаша препечени кедрови ядки;
  • 1/2 чаша настърган пармезан;
  • 2 скилидки чесън;
  • 1/4 чаша зехтин;
  • сол и черен пипер на вкус;
  • 340 г паста (спагети, пене или по ваш избор);
  • листа пресен босилек за украса.

Начин на приготвяне

В кухненски робот смесете печени червените чушки, препечените кедрови ядки, настърганото сирене пармезан, чесъна и зехтина.

Блендирайте, докато стане гладка и кремообразна. Добавете още зехтин, ако е необходимо, за да постигнете желаната консистенция.

Подправете пестото от червен пипер със сол и черен пипер на вкус.

Сварете пастата според инструкциите на опаковката. Отцедете и върнете в тенджерата.

Разбъркайте сварената паста с пестото от червен пипер, докато се покрие добре.

Поднесете пастата с песто от червен пипер, гарнирана с листенца пресен босилек.

 



Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Shares