5 рецепти, идеални за приготвяне през октомври

5 рецепти, идеални за приготвяне през октомври

Пет вкусни рецепти, идеални за приготвяне през октомври, включващи сезонни съставки и вкусове.

Палачинки с ябълка и канела

Започнете октомврийските си сутрини с успокояващия аромат на палачинки с ябълка и канела – ароматите на есента.

Необходимите продукти:

За палачинките

  • 1 1/2 чаши универсално брашно;
  • 2 супени лъжици гранулирана захар;
  • 1 1/2 чаени лъжички бакпулвер;
  • 1/2 чаена лъжичка сода бикарбонат;
  • 1/2 чаена лъжичка сол;
  • 1 чаена лъжичка смляна канела;
  • 1 чаша мътеница;
  • 1/2 чаша неподсладено ябълково пюре;
  • 1 яйце;
  • 2 супени лъжици разтопено масло;
  • 1 чаша нарязани на кубчета ябълки (обелени и без сърцевина).

За топинга

  • нарязани пресни ябълки;
  • кленов сироп;
  • бита сметана (по желание).

Начин на приготвяне

В голяма купа  разбийте заедно брашното, гранулираната захар, бакпулвера, содата за хляб, солта и смляната канела.

В друга купа смесете мътеницата, ябълковото пюре, яйцето и разтопеното масло. Разбъркайте, докато се смесят добре.

Изсипете мокрите съставки в сухите съставки и разбъркайте, докато се смесят. Внимавайте да не месите тестото прекалено дълго.

Внимателно сложете нарязаните на кубчета ябълки в тестото за палачинки.

Загрейте тиган или тиган с незалепващо покритие на среден огън и го намажете леко със спрей за готвене или масло.

Пригответе палачинки от тестото.

Сервирайте ябълково-канелените палачинки с нарязани пресни ябълки, струйка кленов сироп и купчина бита сметана, ако желаете.

Тиквена супа

5 рецепти, идеални за приготвяне през октомври - 245272 chef johns roasted butternut squash soup ddmfs 001 4x3 41edb2586f774a64a7240e13d7765ce2

Октомври е синоним на тиква. Опитайте да направите крем супа от тиква.

Необходимите продукти:

  • 2 чаши тиквено пюре;
  • 1 глава лук, наситнена;
  • 2 скилидки чесън, смлени;
  • 4 чаши зеленчуков бульон;
  • 1/2 чаша готварска сметана;
  • сол и черен пипер на вкус;
  • листенца прясна мащерка за украса.

Начин на приготвяне

В голяма тенджера задушете наситнения лук и смления чесън, докато станат прозрачни.

Добавете тиквеното пюре и зеленчуковия бульон. Оставете да къкри около 20 минути.

Използвайте потапящ се блендер, за да пасирате супата до гладкост.

Разбъркайте със сметаната и овкусете със сол и черен пипер.

Сервирайте супата гореща, гарнирана с листенца прясна мащерка.

Салата с ябълки и орехи

5 рецепти, идеални за приготвяне през октомври - 398ef01a 2838 44fa a1fc 26fc0832e190

Отпразнувайте реколтата от ябълки с освежаваща салата от ябълки и орехи.

Необходимите продукти:

  • 4 чаши смесени зеленчуци;
  • 2 ябълки, нарязани на ситно;
  • 1/2 чаша смлени орехи;
  • 1/4 чаша натрошено синьо сирене;
  • 1/4 чаша балсамов винегрет дресинг.

Начин на приготвяне

В голяма купа смесете смесените зеленчуци, нарязаните ябълки, нарязаните орехи и натрошеното синьо сирене.

Полейте с дресинг балсамов винегрет  и разбъркайте непосредствено преди сервиране.

Ризото с тиква

5 рецепти, идеални за приготвяне през октомври - delish butternut squash horizontal 1539898727

Тиквата е перфектна съставка за ризото.

Необходимите продукти:

  • 1 малка тиква, обелена, почистена от семена и нарязана на кубчета;
  • 2 чаши ориз Арборио;
  • 4 чаши зеленчуков бульон, загрят;
  • 1 глава лук, нарязана на ситно;
  • 2 скилидки чесън, смлени;
  • 1/2 чаша сухо бяло вино;
  • 1/2 чаша настърган пармезан;
  • сол и черен пипер на вкус;
  • пресни листа салвия за гарнитура.

Начин на приготвяне

В голям тиган задушете наситнения лук и смлян чесън, докато станат прозрачни.

Добавете ориза Арборио и гответе няколко минути, докато стане прозрачен по краищата.

Налива се бялото вино и се разбърква докато се поеме.

Добавете нарязаните на кубчета тиква и постепенно наливайте горещия зеленчуков бульон, черпак по черпак, като бъркате непрекъснато, докато оризът стане кремообразен и тиквата омекне.

Разбъркайте с настъргания пармезан и подправете със сол и черен пипер.

Гарнирайте с пресни листа салвия преди сервиране.

Печено брюкселско зеле с бекон

5 рецепти, идеални за приготвяне през октомври - 90bba062 522f 4fae bac6 792aa6bd6165

Сезонът на брюкселското зеле е през октомври и тази рецепта го съчетава с бекон по възхитителен начин.

Необходимите продукти:

  • 500 гр брюкселско зеле, нарязано наполовина;
  • 4 резена бекон, нарязани;
  • 2 супени лъжици зехтин;
  • сол и черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне

Загрейте фурната си до 200°C.

В голяма купа разбъркайте брюкселското зеле със зехтин, сол и черен пипер.

Разпределете го в тава и отгоре наредете нарязания бекон.

Печете във фурната за 25-30 минути или докато брюкселското зеле омекне.

Сервирайте ястието топло със свежа есенна салата.

 



Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Shares