Тиквичките са отлична храна за лятото. Те са перфектни за основни ястия, но от тях може да си приготвите и чудена разядка за предястие, както и вкусен пастет, който да си хапвате като мезе към алкохолни или безалкохолни напитки през лятото.
Ето нашите свежи, здравословни и лесни за приготвяне предложения.
Разядка от тиквички
Време за приготвяне 45 минути, посочените продукти са за 1-2 порции.
Необходимите продукти
- 1 средно голяма тиквичка
- 2-3 с. л. доматено пюре
- скилидка чесън
- 3-4 стръка копър
- олио на вкус
- сол на вкус
Начин на приготвяне
Тиквичката се нарязва на кубчета.
Загрейте олио в тиган и добавете тиквичката.
Когато се запържат леко, добавете сол на вкус.
Когато тиквичките омекнат, добавете доматеното пюре.
Свалете от котлона и разбъркайте със ситно нарязаните копър и чесън.
Пастет от тиквички
Време за приготвяне 45 минути, посочените продукти са за 3-4 порции.
Необходимите продукти
- 2 тиквички
- 3 яйца
- 100 гр. сирене
- 2-3 с. л. зехтин
- сол
- млян черен пипер
- прясна мащерка на вкус
- чесън
- копър, магданоз по желание
Начин на приготвяне
Сварете яйцата. Трябва да са твърдо сварени.
Като се охладят ги настържете на ситно ренде.
Натрошете сиренето.
Нарежете тиквичките на кубчета и ги запържете в зехтина.
Овкусете с прясната мащерка, сол, черен пипер, сух или пресен чесън.
Пасирайте тиквичките или ги намачкайте с джиджавка.
Смесете всичко и разбъркайте добре до получаване на еднородна смес.
Сервирайте с препечени филийки.