Пилешкото месо е любимо из целия свят. Приготвя се по най-различни начини, един от които е на вкусна супа. Съществуват множество рецепти за супа с пиле. Запознайте се с нашите три предложения и ги пригответе у дома!
Пикантна пилешка супа
Необходими продукти
- 1/2 пиле
- 4-5 люти чушки
- 2-3 домата
- 1 глава лук
- 4-5 скилидки чесън
- сол
- магданоз
Начин на приготвяне
Нарежете пилето на парчета и го сварете в подсолена вода.
Когато месото омекне, добавете лютите чупки, предварително опечени, обелени и почистено от семето.
Нарежете лука на ситно и го добавете. Същото направете и с доматите.
Супата се вари 10-15 минути.
Месото се изважда и се махат костите.
Нарязва се на малки парчета, които се добавят към супата.
Добавя се и счукания чесън.
Преди да сервирате супата, поръсете я с наситен магданоз.
Млечна пилешка супа
Необходими продукти
- 1/2 пиле
- 1-2 моркова
- 1/2 глава целина
- 10 зърна черен пипер
- 1 ч. ч. прясно мляко
- 2 с. л. бяло вино
- 1 глава лук
- 3 с. л. олио
- 1 с. л. брашно
- сол
- черен пипер
- магданоз
Начин на приготвяне
Нарежете пилето на парчета и го сварете в подсолена вода, заедно с нарязаните на кубчета моркови, целина, зърната черен пипер и сол.
Извадете месото и го обезкостете.
Запазете бульона и го прецедете.
Задушете в олио нарязаният лук, прибавете брашното и залейте с бульона, виното и млякото.
Когато заври, прибавете месото и оставете супата да ври още малко.
Преди да сервирате супата, поръсете я с наситен магданоз.
Зелева супа с пиле
Необходимите продукти
- 1/2 пиле
- 1/8 прясна зелка
- 2-3 моркова
- 1 глава лук
- 1 с. л. брашно
- 6 с. л. олио
- 1 ч. ч. прясно мляко
- 30 гр. масло
- сол
- черен пипер
- магданоз
Начин на приготвяне
Нарежете пилето на парчета и го сварете в подсолена вода, заедно с нарязаното зеле и моркови.
След сваряването му, месото се изважда и се обезкостява, нарязва се на малки парчета.
Запазете бульона и го прецедете. В него се слагат задушеният в олиото лук, брашното и млякото.
Добавят се нарязаното месо и супата. Оставя се да поври още малко.
Поднася се с черен пипер, магданоз и парченца масло.
Приятен апетит!