Енергийни хапки от моркови и фурми
Необходимите продукти:
- 1 чаша фурми без костилки
 - ½ чаша овесени ядки
 - ¼ чаша нарязани пекани
 - ¼ чаша семена от чиа
 - 2 средни моркова около 120 грама, ситно нарязани
 - 1 чаена лъжичка ванилов екстракт
 - ¾ чаена лъжичка смляна канела
 - ½ чаена лъжичка смлян джинджифил
 - ¼ чаена лъжичка смляна куркума
 - ¼ чаена лъжичка сол
 - щипка смлян черен пипер
 
Начин на приготвяне:
Пасирайте фурмите, овесените ядки, пеканите и семенате от чиа в кухненски робот.
Добавете морковите, ванилията, канелата, джинджифила, куркумата, солта и черния пипер. Обработвайт, докато всички съставки станат добре смляни и се образува хомогенна паста.
Разточете сместа на топки с еднакви размери.
Охладете в херметически затворен контейнер до 1 седмица или замразете до 3 месеца.

Хранителна информация:
Порция: 1 хапка
На порция:
- 48 калории;
 - протеин 0.9 гр;
 - въглехидрати 8.2 гр.;
 - диетични фибри 1.6 гр.;
 - захари 5.1 гр.;
 - мазнини 1.7 гр.;
 - наситени мазнини 0.2 гр.
 
Ябълкови хапки с „Чедър“
Необходимите продукти:
- 1 брой охладена кора за пай
 - ½ чаша настъргано сирене Чедър
 - ¼ чаша ябълково масло
 - 24 тънки резена ябълка, наполовина (по избор)
 
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 220 градуса. Намажете леко форма за мини мъфини със спрей за готвене.
Сложете кората за пай върху чиста повърхност. Разточете тестото в кръг с диаметър около 24 см. Изрежете около 24 кръга с диаметър около 8 см от тестото с резачка за бисквити. Поставете тестените кръгове в подготвените формички за мъфини като леко притиснете тестото в дъното и по стените. Набодете тестото с вилица. Печете до леко покафеняване, 5 до 6 минути.
Добавете 1 чаена лъжичка сирене към всяка чаша, след това отгоре намажете с 1/4 чаена лъжичка ябълково масло. Печете докато сиренето се разтопи, около 3 до 5 минути. Оставете да се охлади за 10 минути. Покрийте всяка хапка с няколко парчета ябълка, ако желаете.

Хранителна информация:
Порция: 1 хапка
На порция:
- 51 калории;
 - протеин 0.8 гр.;
 - въглехидрати 5.5 гр.;
 - диетични фибри 0.2 гр.;
 - захари 1.4 гр.;
 - мазнини 2.9 гр.;
 - наситени мазнини 1.2 гр.
 
Необходимите продукти:
- 3 чаши пълномаслено кисело мляко
 - ¼ чаша чист кленов сироп или мед
 - 1 чаена лъжичка ванилов екстракт
 - 1 ½ чаши нарязани ягоди
 - ¼ чаша мини шоколадов чипс
 
Ягодов домашен шоколад
Начин на приготвяне:
Постелете тавата за печене с хартия за печене.
Разбъркайте киселото мляко, кленовия сироп (или меда) и ванилията в средна купа. Разстелете върху подготвения лист за печене в правоъгълник с размери 25 – 30 см. Разпределете ягодите отгоре и поръсете с шоколадов чипс.
Замразете докато стегне много, поне 3 часа. Преди сервиране нарежете или начупете на 32 части. Оставете да престои на стайна температура за 15 минути преди сервиране.

Хранителна информация:
Размер на сервиране: Едно парче 10 на 10 см.
На порция: 34 калории;
- протеин 2 гр.;
 - въглехидрати 4 гр.;
 - диетични фибри 0.2 гр.;
 - захари 3,5 гр.;
 - мазнини 1.3 гр.;
 - наситени мазнини 0.8 гр.
 
Замразени бананови хапки в шоколад
Необходимите продукти:
- 3 големи банана
 - ¼ чаша натурално фъстъчено масло (на бучки или гладко)
 - ¾ чаша шоколадов чипс
 - Начин на приготвяне:
 
Разрежете всеки обелен банан на две по дължина. Намажете всяка половина с фъстъчено масло. Поставете половинките банан заедно, за да направите бананови „сандвичи“. Нарежете 8 кръга от всеки бананов „сандвич“. Поставете банановите хапки върху хартия за печене в тавата и замразете за поне 2 часа или за една нощ.
Поставете парченцата шоколад в микровълновата фурна на висока степен за около 15 секунди, докато се разтопят. Потопете половината от всяка хапка замразен банан в шоколада. Оставете да престои, докато стегне шоколада. Ако не сервирате веднага, върнете във фризера докато стегне отново.

Хранителна информация:
Размер на порция: 1 хапка банан
На порция: 58 калории;
- протеин 1 гр.;
 - въглехидрати 7.7 гр.;
 - диетични фибри 0.9 гр.;
 - захари 5 гр.;
 - мазнини 3 гр.;
 - наситени мазнини 1.2 гр.
 




                        
                        
                        
                        
                    
