Салата с паста Капрезе
Необходимите продукти:
- 230 гр паста фузили;
- 450 гр чери домати, разрязани наполовина;
- 230 гр прясна моцарела, нарязана на ситно;
- 1/4 чаша пресен босилек, нарязан;
- 1/4 чаша балсамов оцет;
- 2 с.л. зехтин;
- сол и черен пипер на вкус.
Начин на приготвяне
Сварете пастата според инструкциите на опаковката.
В голяма купа смесете сварената паста, чери доматите, прясната моцарела и нарязания босилек.
В малка купа разбийте заедно балсамовия оцет, зехтина, солта и черния пипер.
Изсипете дресинга върху салатата с паста и разбъркайте, за да се смесят съставките.
Сервирайте на стайна температура или охладено.
Салата Цезар с паста
Необходимите продукти:
- 230 гр паста пене;
- 1 глава салата айсберг, нарязана;
- 1/2 чаша дресинг за салата Цезар;
- 1/2 чаша пармезан, настърган;
- 1/2 чаша крутони.
Начин на приготвяне
Сварете пастата според инструкциите на опаковката.
В голяма купа смесете сварената паста, нарязаната салата, дресинга за салата Цезар и настърганото сирене пармезан.
Разбъркайте добре.
Прибавете крутони преди сервиране.
Гръцка паста салата
Необходимите продукти:
- 230 гр паста ротини;
- 1 краставица, нарязана;
- 1/2 глава червен лук, наситнен;
- 450 гр чери домати, разрязани наполовина;
- 1/2 чаша маслини Каламата, без костилки и нарязани;
- 1/2 чаша сирене фета, натрошено;
- 1/4 чаша червен винен оцет;
- 2 с. л. зехтин;
- 1 ч. ч. сушен риган;
- сол и черен пипер на вкус.
Необходимите продукти
Сварете пастата според инструкциите на опаковката.
В голяма купа смесете сварената паста, нарязаната краставица, нарязания червен лук, нарязаните наполовина чери домати, нарязаните маслини Каламата и натрошеното сирене фета.
В малка купа разбийте заедно червения винен оцет, зехтина, сух риган, сол и черен пипер.
Изсипете дресинга върху салатата с паста и разбъркайте, за да се смесят съставките добре.
Сервирайте салата на стайна температура или охладена.
Салата с паста с риба тон
Необходимите продукти:
- 230 гр макарони;
- 2 консерви риба тон, отцедени;
- 1/2 чаша майонеза;
- 1/4 чаша сметана;
- 2 с .л. лимонов сок;
- 1/2 глава червен лук, наситнен;
- 1 стрък целина, нарязан;
- 1/2 червена чушка, нарязана;
- сол и черен пипер на вкус.
Начин на приготвяне
Сварете пастата според инструкциите на опаковката.
В голяма купа смесете сварената паста, отцедената риба тон, нарязания червен лук, нарязаната целина и нарязания червен пипер.
В малка купа разбийте заедно майонезата, заквасената сметана, лимоновия сок, солта и черния пипер.
Изсипете дресинга върху салатата с паста и разбъркайте.
Сервирайте салата на стайна температура или охладена.
Салата с паста Песто
Необходимите продукти:
- 230 гр паста фарфале;
- 1 чаша чери домати, разрязани наполовина;
- 1/2 чаша прясна моцарела, нарязана на малки парченца;
- 1/4 чаша песто;
- 1/4 чаша зехтин;
- 2 с.л. червен винен оцет;
- сол и черен пипер на вкус.
Начин на приготвяне
Сварете пастата според инструкциите на опаковката.
В голяма купа смесете сварената паста, чери доматите и прясната моцарела.
В малка купа разбийте заедно пестото, зехтина, червения винен оцет, сол и черен пипер.
Изсипете дресинга върху салатата с паста и разбъркайте, за да се смесят добре съставките.
Сервирайте салата на стайна температура или охладена.
Пилешка салата Цезар с паста
Начин на приготвяне
- 230 гр паста ротини;
- 2 чаши варено пиле, нарязано на кубчета;
- 1 глава салата айсберг, нарязана;
- 1/2 чаша дресинг за салата Цезар;
- 1/2 чаша пармезан, настърган;
- 1/2 чаша крутони.
Начин на приготвяне
Сварете пастата според инструкциите на опаковката.
В голяма купа смесете сварената паста, свареното пиле, нарязаната салата, дресинга за салата Цезар и настърганото сирене пармезан.
Разбъркайте добре.
Прибавете крутоните
Сервирайте салата на стайна температура или охладена.