Генетика и хранене: История на човешкия апетит

Генетика и хранене: История на човешкия апетит

„Генетика и хранене: История на човешкия апетит“ е книга на Джайлс Йоу.

Д-р Йоу е генетик с над 20 годишен опит в изучаването на затлъстяването и мозъчните механизми за контрол на храненето. Неговата работа е насочена към изследването на разликите в тези механизми при отделните хора, които са генетично обосновани. Той разкрива как гените оказват влияние върху хранителните навици на човека.

Неговата книга “ Генетика и хранене: История на човешкия апетит“ е събрала данни от множество научни изследвания на най-различни аспекти на храненето при човека. Оказва се, че всяко едно такова поведение има връзка с конкретни гени в човека. Всеки един от нас носи определени предразположености по отношение на апетит, предпочитания към дадени храни, тегло, метаболизъм и т.н. , които са записани в нашите гени.

От книгата ще получите научен отговор на въпроси като защо всички дебелеем, защо едни хора ядат повече от други, защо много от диетите са опасни. Ще се запознаете с биохимичните основи  на затлъстяването, ще проследите някои от сложните взаимодействия между среда и генетика когато говорим за хранене.

Авторът говори научно и за много от популярните диети и моди в света на храненето. Какви са заблудите, какви са опасностите, за какво да внимаваме, как да отслабваме правилно? Наистина ли можем да се „детоксикираме“? Да борим ли калориите? Опасен ли е глутенът?

“ Генетика и хранене: История на човешкия апетит“ е научнопопулярна книга от световна класа. По увлекателен начин авторът ще ви запознае с най-новите данни по въпросите за храненето, както и със сложния свят наречен човек.

Книгата е интересна, полезна, ценна. Буквално се чете на един дъх и няма нищо общо с популярните книги за храненето. Подходът на един учен, на един генетик, отдал живота си в проучването на човешкия апетит, може да даде несравнимо много.

Изключително радостна новина е, че книгата на д-р Йоу бе преведена и издадена на български език.

 Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Shares