Войната с храната

Войната с храната

„Войната с храната, Как да се храним без да се притесняваме“ е книга на Джулия Бъкройд.

Авторката е завършила история, а по-късно е учила за психотерапевт. От 1999 г. работи в Хертфордширския университет, където провежда активни изследвания в областта на затлъстяването и хранителните разстройства. Работи и с пациенти със сериозна степен на затлъстяване.

Нейната книга „Войната с храната, Как да се храним без да се притесняваме“ е насочена към всички хора, които по някакъв начин изпитват притеснения относно начина, по който се хранят.

Подходът на Джулия Бъкройд е изпълнен с разбиране и любов, както може да се очаква от един психотерапевт. Тя поделя много от наученото в практиката с пациенти с проблеми с теглото и с храненето, като в същото време се поднасят и научните данни по повдигнатите въпроси.

В книгата се разказват множество лични истории на хора с проблемно хранене, анализират се причините и възможностите за възстановяване. Прочитайки ги за проблемите на другите с храната, вие ще може да видите и себе си по-ясно. Може би това ще ви помогне да разберете имате ли или не сериозен проблем с храненето си, какво точно ви притеснява в него и какво може да направите.

Целта на книгата е да ви помогне да разберете по-добре себе си и от какво имате нужда. Може би ще ви посочи пътя, по който да тръгнете, за да се освободите от притесненията си, свързани с храната, каквито и да са те. Ще надникнете в човешката психика и в сложните психични механизми, които се отразяват на хранителното поведение при човека.

Емоционална, лична, откровена книга.Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Shares