Как бързо и лесно да почистим кухнята?

Как бързо и лесно да почистим кухнята?

И най-хубавата кухня става отблъскващо място когато не е чиста. Всички обаче знаем колко време отнема това, колко е трудно и да си признаем – досадно. Все пак, ако имате правилния подход, нещата могат да се облекчат. Вижте нашите съвети по темата.

Хладилник

По-често преглеждайте дали им  останали в хладилник а неща с изтекъл срок на годност. Те са виновници за неприятните миризми, които се наслояват с времето. За предпочитане е да оставяте нещата там в кутии и опаковки, за да няма протичане по рафтовете.

Използвайте оцет и гъбичка. Смесете равни части вода и оцет в спрей бутилка. Напръсквайте и изтривайте повърхностите с хладилника и ще се отървете и от петната, и от миризмите.

Все пак от време на време изваждайте всички чекмеджета и части и ги мийте поотделно в мивката.

Съдомиялна машина

Макар че сама по себе и съдомиялната машина чисти, не означава, че не се замърсява от вътре. Както например е случаят и с пералнята. За да предотвратите неприятните миризми и да се предпазите от натрупване на мръсотия, вижте нашите лесни стъпки за почистване на съдомиялна машина.

Използвайте оцет, чаша, подходяща за съдомиялна, четка за зъби и лимонов сок.

Напълнете чаша, подходяща за съдомиялна машина, с оцет. Поставете чашата върху горната поставка на празната съдомиялна машина. Пуснете съдомиялната на най-горещия и най-дълъг цикъл. Така тя ще се дезинфекцира, ще изчистят остатъците от препарати и храна.

Основно почистване направете като извадите всички аксесоари и подвижни части и ги изтъркайте добре. Използвайте мека четка за зъби, за да отстраните остатъците, попаднали в пръскачките. За финал направете порцедурата от по-горе, но заместете оцета с лимонов сок.

Как бързо и лесно да почистим кухнята? - the quickest way to clean kitchen tiles clean 1666690417

Микровълнова печка

Пръски от супа, сос и мазнина покриват вътрешността на вашата микровълнова фурна всяка седмица. Цялото това натрупване не е приятно за гледане или готвене. Добрата новина е, че да знаете как да почистите микровълнова печка е бързо и по-лесно, отколкото си мислите.

Изпозвайте подходяща за микровълнова фурна купа и гъбичка. Напълнете купата с вода и я поставете в микровълновата. Загрейте без капак, докато водата започне да кипи. Слепналата храна ще се омекоти и после лесно ще я избършете с гъбичката.

Фурна

Ако можете да видите натрупана мръсотия или тревожен дим, време е да извадите почистващите ръкавици, преди това да се е превърнало в основен проблем. Добрата новина е, че почистването на фурната е лесно за овладяване. Вижте нашите безупречни съвети как да почистите фурна с естествени съставки.

Използвайте тава за печене, препарат за миене на съдове и гъба. Загрейте фурната на 225 градуса. Поставете съд с вода вътре и оставете да престои 15 минути. Изключете фурната.

Оставете водата да се охлади и добавете от препарата за миене на съдове. Потопете гъба в сместа и изтъркайте вътрешността на фурната.

Бонус съвети

Почиствайте и по-малките уреди в кухнята, поне да не събират прах отгоре. Редовното почистване на кафемашината е важно, за да се запази и уредът здрав.

За наистина чиста кухня, редовно почиствайте мивката с гъбичка и препарат. Подсушавайте плота редовно с кухненска хартия, за да им той по-дълъг живот и да не мирише на застояла влага в помещението.

 

 Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Shares