Как да отслабнете и да задържите килограмите си след това?

Как да отслабнете и да задържите килограмите си след това?

Все повече хора в световен мащаб страдат от затлъстяване. Особено в развитите страни. Може да се каже, че в момента по света има епидемия от затлъстяване.

Затлъстяването е хронично комплексно заболяване. Бизнесът, базиран на обещанията за отслабване, се равнява на милиарди. Въпреки това много малък е процентът на отслабналите и задържали килограмите си след това. Изводът е, че отслабването е трудно. Причините за това са много, но една от главните е неправилният подход към процеса на отслабване.

Има два ключа към успеха, когато става въпрос за загуба на тегло. Първият е да намерите подход, който работи конкретно за вас, който ви кара да се чувствате добре и ви държи мотивирани. Второто е да не бързате – устойчивата загуба на тегло се случва бавно, но стабилно.

Преди да започнете с усилията да отслабнете, уверете се, че знаете точно какво се опитвате да постигнете. Запитайте се: „Какво е моето здравословно тегло?“ . След това си поставете свои лични цели, разпределете ги на малки постижими стъпки. Въвеждайте промените в начина на живот постепенно, за да отслабнете без стрес и да задържите новото си тегло. Бъдете готови да адаптирате начина си на живот, ако е необходимо, за да увеличите максимално шансовете си за успех.

Коя е най-добрата диета за отслабване?

Това е въпросът в съзнанието повечето хора, след като решат, че трябва да свалят няколко килограма – коя е най-добрата диета за отслабване? Въпреки че това не е неразумен въпрос. Той често предполага подход, който е по-малко оптимален – да планирате ограничителен режим на хранене за известно време, докато теглото се загуби, а след това да се върнете към нормалното хранене.

Вместо да следват „модни диети“, хората, които са отслабнали и са го задържали килограмите след това, обикновено са направили трайна промяна към по-здравословни хранителни навици. Простото заместване на нездравословните храни със здравословни – не за няколко седмици, а завинаги – ще ви помогне да постигнете загуба на тегло, като същевременно предлага много други предимства. Така че по-добрият набор от въпроси може да бъде:

„Какво е здравословна диета? Как изглежда здравословното хранене?“

Здравословната диета включва естествените, непреработени храни пред предварително опакованите ястия и закуски. Тя е балансирана, което означава, че осигурява на тялото ви всички хранителни вещества и минерали, от които се нуждае, за да функционира най-добре. В нея се набляга на храните на растителна основа, особено на плодовете и зеленчуците, пред животинските храни. Богата е на много протеини. Има ниско съдържание на захар и сол и включва „здравословни мазнини“, включително риба, зехтин и други растителни масла.

Ето няколко примера за здравословни ястия, с които ще отслабнете. За закуска купа овесени ядки с нарязани ягоди, орехи и обезмаслено мляко. За обяд сандвич с пуешко месо и пълнозърнест хляб, салата със зеленчуци и дресинг от зехтин и оцет. За вечеря пържола от сьомга върху канапе от спанак.

Не е нужно да изключвате закуски, за да се храните здравословно. Здравословните закуски за отслабване включват бадеми или шамфъстък, плодове, кисело мляко и други.

Преди да започнете пътуването си към вашето отслабване, информирайте се относно видовете здравословни храни, които харесвате на вкус, така че да имате много възможности за избор, докато планирате храненията и закуските си.

Не забравяйте, че най-добрата диета е тази, към която ще се придържате, така че не бързайте да купувате куп „здравословни храни“, които знаете, че никога няма да ядете.

Така сами ще осъзнаете, че няма смисъл да се питате „Коя е най-добрата диета за отслабване?“. Ще се питате „Какво е здравословна диета?“. Нашият отговор вижте тук.Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Shares