Какви са последните тенденции в обзавеждането на кухнята?

Какви са последните тенденции в обзавеждането на кухнята?

Кухнята е специално място в дома. Тя трябва да бъде едновременно красива, модерна, удобна и практична. Трябва да създава усещане за дом и уют. Съвременният интериорен дизайн ни предлага толкова много възможности, че няма как да не откриете това, което наистина ще ви хареса.

Кухнята ви може да бъде изработена дори по ваш проект, с материали по ваш избор. 

Тенденцията е хората търсят все по-просторни кухненски помещения и все по-луксозно кухненско обзавеждане. Кухнята вече може да бъде изпъстрена във всякакви цветове и това няма да учуди никого.

Промените се случиха постепенно и най-вече под въздействието на пандемията. На почти всички ни се наложи да прекарваме много повече време вкъщи. Кухнята се превърна дори в офис.

Нуждата от повече пространство в кухнята, от по-приветлив вид се усети остро и хората започнаха да инвестират в домовете си по-специално в тази част от тях.

Какви са последните тенденции в кухненското обзавеждане?

През настоящата 2022 година се очаква да се засили тенденцията да се съчетават различни цветове и материали. Дървесните тонове са отново модерни, защото лесно се съчетават със всичко останало. Все още обаче се харесват и тъмните кухни, обикновено в сив метален цвят.

Интересно е, че зеленият цвят става все по-предпочитан. Може би, защото е една препратка към естественото, към природата. Може би защото е приятен за очите и успокояващ за нервната система? А може би просто е един опит за нещо различно, нестандартно. И светлото, и тъмното зелено вече са чест избор за кухнята и честно казано стоят доста добре.

Основната промяна в желанията на хората е завръщането на отделеното кухненско пространство. Години наред новото строителство съчетаваше кухня и дневна в едно. Сега тази тенденция се променя. На едно място да се готви, а на друго да се почива или работи наистина е по-удобно, особено ако човек прекарва много време вкъщи.

Използването на тапети за стените в кухнята също е новост. Вместо традиционните плочки или боя, вече може да помислите и за тях, ако искате да сте в крак с тенденциите на пазара. Кухнята може да е отделена, но все пак се запазва стремежа да е идейно и интериорно свързана с всекидневната. Тапетите ще раздвижат атмосферата в кухнята, ще предадат повече текстура и дълбочина сред изчистените линии, които са нормални за една кухня.

Какви са последните тенденции в обзавеждането на кухнята? - new ways to incorporate greenery into our homes 5a15af710d327a003753fb7f

Интересна идея, която също бързо набира скорост е и добавянето на растения в интериора на кухнята. Те радват окото, подобряват качеството на въздуха и имат успокояващ ефект. Растенията дори ще помогнат за пречистването на помещението от миризмите, които често ни дразнят в кухнята. С малко желание и въображение може да направите страхотна, евтина и красива, нестандартна декорация на вашата кухня с растения – цветя, билки, подправки, дори може и лимонено дръвче.

Белите кухни продължават да са модерни, но сякаш хората започнаха да търсят начини за повече интересни цветни акценти в тях, за да стане помещението малко по-топло и уютно. Може да добавите повече светлини, малко килимче, столове в контрастен цвят, интересен кухненски гръб, който да се превърне в главен акцент. В момента белите кухни се съчетават най-често с дървесен цвят и така всичко изглежда максимално балансирано.

По-отношение на техниката хората избират все повече да залагат на удобството, на лукса и качеството. Съдомиялната вече се превърна в неделима част от съвременната кухня в българските домове.

Важно е кухнята у дома ви да ви харесва. Тя не се сменя толкова често като гардероба или скрина. Затова следете тенденциите в дизайна им и изберете това, което наистина отговаря на вашия вкус.Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Shares