Какви ще са тенденциите относно храненето през 2023

Какви ще са тенденциите относно храненето през 2023

Какво да очакваме като тренд през новата 2023 година по отношение на храните и напитките? Вижте дали новите тенденции ще ви изненадат!

Food mood

Food mood или в превод „храна за добро настроение“ е изискан начин да се каже храна с  канабис. Популярността на ястията с включен канабис като съставка нараства в социалните медии от известно време.

Поредицата Vice Munchies включва впечатляващото количество от 420 „весели“ рецепти, а канали в YouTube като The Cannabis Cooking Channel. През 2023 година се очаква устойчив интерес към предястия, десерти и дори коктейли с марихуана.

Около 19 щата вече са легализирали или декриминализирали канабиса. Все повече държави правят същото.

Swicy храна

Какво означава „swicy“? По същество сблъсък между сладки и пикантни вкусове в едно ястие.

Южнокорейската кухня предлага изобилие от такива варианти. Какво ще кажете за лют сос, смесен с ягодово сладко върху пържено пиле? Благодарение на нарастващия интерес към корейската кухня, swicy храна изглежда ще бъде тренд за известно време.

Коктейли без алкохол

От къде идва тази тенденция? От части има много общо с новогодишните обещания за трезвост, но има допълнителен фактор да сме достатъчно далече от манталитета за прекарване времето у дома на пандемията COVID-19 с чаша в ръка. Хората започнаха да обмислят дългосрочните последици за здравето от пиенето на алкохол и безалкохолните коктейли ще бъдат все по-голям хит през идващата година.

Маслени дъски

Маслените дъски се превърнаха в вирусна Tik Tok сензация. Какво са те? Дъски за колбаси с маслена основа.

Маслените дъски са дървени дъски за сервиране, покрити с дебел слой масло. След това топингите се добавят към маслото. Тук всичко е въпрос на личен избор, а вкусовите комбинации са практически безкрайни.

Какви ще са тенденциите относно храненето през 2023 - how to make a butter board

Главните готвачи препоръчват използването на висококачествено осолено масло за най-добър вкус.

Ето няколко предложения за топиране:

  • нарязани, печени или сушени домати;
  • босилек, див лук или други пресни билки;
  • салса или чимичури;
  • масло от чили;
  • ситно нарязани кисели краставички;
  • имонова или портокалова кора;
  • сладко от смокини.

Къри

Кърито очевидно не е нещо ново, но забелязали ли сте нарастващ брой продукти, свързани с къри, по рафтовете на местните хранителни магазини? Погледнете следващия път, когато влезете.Потърсете повече рецепти за предястия, гарнитури и оснвни ястия, за да сте с крак с модата.

Няма един вид къри, както няма и един единствен вид сладолед. Вкусовете и опциите са практически безкрайни. Хората на запад  са по-изкушени през есента от кърито и ястията с къри; то е страхотна храна в по-хладното време.

Какви ще са тенденциите относно храненето през 2023 - spices 541974 960 720 1 920x425 1

Индийското къри е само началото. Има тайландски къри, японски сортове и индонезийски къри – това са само някои от многото опции. Прогнозира се, че японското къри ще бъде във възход на световните пазари и 2023 г. може да бъде годината, в която някои сортове най-накрая ще се наложат по по-масов начин.

Както при готвенето, наситено с канабис, в YouTube ще откриете нарастващ брой канали за готвене, фокусирани върху тази тема – къри и прилежаща към къри храна.

 Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Shares