Не харесвате зеленчуци – ето как може промените мнението си

Не харесвате зеленчуци – ето как може промените мнението си

Колкото и да си говорим, че дадена храна е полезна, всеки ще се съгласи, че това не е достатъчно, за да ни накара да я консумираме. Ние хората искаме да ни бъде и вкусно. Една не малка част от хората не обичат зеленчуци. Какво може да се направи, за да станат те по-привлекателни за тях?

Може би има значение как са приготвени зеленчуците? Заслужава си да изпробвате нашите съвети и да не се отказвате толкова лесно от всички здравни ползи, които те носят за организма.

Ето кои са 7-те най-нехаресвани зеленчици и идеи как да ги направим по-желани.

Не харесвате зеленчуци - ето как може промените мнението си - veggies for haters spinach

1. Спанак

Проблемът: От къде идва лошата репутация на спанака? Истината е. че листата му са горчиви, освен това някои хора някои го намират за твърде „лигав“, когато е сготвен.

Решението: Неутрализирайте горчивината от листата на спанака в салата с нещо хрупкаво, като крутони, натрошени ядки или няколко парченца пуешки бекон. Също така, бадеми, парчета смлян чесън или нещо киселинно (като оцет) може да помогнат на сварените листа да не са „лигави“ след готвене.

Не харесвате зеленчуци - ето как може промените мнението си - veggies for haters bell peppers

2. Чушки

Проблемът: За някои това е миризмата им, а други твърдата кожа.

Решението: Намажете цяла чушка (плюс сърцевината) с малко зехтин, след което я поставете директно върху гореща скара, като овъглите равномерно всички страни. След като се охлади, изчеткайте всички черни петна. Чушките ще бъдат значително по-сладки и по-крехки.

Не харесвате зеленчуци - ето как може промените мнението си - veggies for haters carrots

3. Моркови

Проблемът: Според някои хора стават доста безвкусни, когато се сварят.

Решението: Опитайте да ги приготвите  в „собствен сос“. Сложете вода само колкото да покрие резените моркови, добавете малко сол и черен пипер и след това гответе, докато парчетата омекнат и плуват в собствения си богат сок.

Не харесвате зеленчуци - ето как може промените мнението си - veggies for haters mushrooms

4. Гъби

Проблемът: Веднага щом бъдат нагряти, „гъбите освобождават цялата си съхранявана вода. Така като се варят лесно стават на каша.

Решението: Високата топлина извежда силния вкус на гъбите. Приготвяйте ги на малки партиди в малък тиган, като запичайте няколко наведнъж. – Така водата се ще се изпари по-бързо, оставяйки месестата плът на гъбата.

Не харесвате зеленчуци - ето как може промените мнението си - veggies for haters brussels

5. Брюкселско зеле

Проблемът: То е трудно за приготвяне правилно – повечето хора ги пекат твърде дълго, докато станат като малки брикети от дървени въглища.

Решението: Купете прясно брюкселско зеле и разделете главите на отделни листа. След това ги сложете  в тиган с незалепващо покритие с малко пилешки бульон и чесън и оставете да се задушат за шест до седем минути.

Не харесвате зеленчуци - ето как може промените мнението си - veggies for haters beets

6. Цвекло

Проблемът: Някои се смущават от особения му цвят, а също така то също е труден за приготвяне зеленчук.

Решението: Опитайте печене. Купете голямо цвекло, обелете го и нарежете на кубчета от около 2 -3 см. Намажете парченцата с малко зехтин и печете на 300° за 15 до 20 минути, докато омекнат.

Не харесвате зеленчуци - ето как може промените мнението си - veggies for haters broccoli

7. Броколи

Проблемът: Броколите са кръстоцветни зеленчуци, което означава, че съдържат сяра. Гответе го твърде дълго и ще освобождавате газа. Ето защо броколите могат да миришат неприятни и е трудно да се приготвят правилно.

Решението: Отрежете всички странични стъбла, така че всеки грозд да е приблизително с еднакъв диаметър от върха до стъблото. След това гответе, докато омекнат. Пуснете ги във вече вряща подсолена вода и след това оставете да къкри най-много пет до седем минути.

 Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Shares