Пред компютър или телевизор – здравословната закуска е възможна

Пред компютър или телевизор – здравословната закуска е възможна

Колкото и да се стремим да имаме здравословна диета и здравословни навици на хранене, на всеки понякога му се приисква да се отпусне и да не бъде непременно перфектен. Проблемът е, че в повечето случаи след това се чувстваме малко гузни.

Понякога след тежък работен ден копнеем да се излегнем на дивана и похапвайки нещо вкусно  да се насладим на някой интересен филм. Или пък друго – след скучен, еднообразен ден искаме да повдигнем адреналина си, забавлявайки се с онлайн игри в сайтове за залози като Казино-игри.бг  и Палмсбет.бг., които със сигурност ще задържат вниманието ни с часове. Вкусното похапване само може да засили удоволствието от избрания от нас начин да се отпуснем.

И докато филмите и игрите няма да навредят на фигурата ни, същото не може да се каже за чипса, бисквитите и безалкохолните със захар. Как да намерим златната среда и да се насладим пълноценно на почивката си без после да ни гризе съвестта. Вижте нашите съвети!

Пред компютър или телевизор - здравословната закуска е възможна - istockphoto 1179182525 612x612 1

Вместо картофен чипс

Направете си чипс от зеленчуци. Има много рецепти, които няма да ви затруднят, не изискват много време в кухнята, а в същото време са вкусни и по-малко калорични от картофения чипс в магазина. Изберете рецепта с по-малко мазнина и по-малко сол, за да бъде остане съвестта ви спокойна.

Вместо крекери

Пуканките са здравословна алтернатива на солените крекери от бяло рафинирано брашно. За предпочитане е да си ги приготвите сами, отново за да може да контролирате мазнините и солта в приемливи за здравословната диета нива.

Ядките са оптимален вариант. Те са вкусни, полезни и няма нужда се ангажирате с приготвянето им. Уловката тук е да не прекалявате с количеството, тъй като всички ядки са доста калорични.

Вместо солети

Солетите също не представляват храна, препоръчителна в една здравословна диета. Може да ги замените с тънко нарязани хрупкави плодове и зеленчуци като моркови, крастави, ябълки и т. н. Може да забъркате и някой лек дип.

Пред компютър или телевизор - здравословната закуска е възможна - hummus 02

Вместо безалкохолни напитки

Пригответе си интересни комбинации фрешове или си купете някой нов екзотичен вид чай, който да изпробвате, сгушени под завивките.

Вместо бисквити

Пригответе си нещо сладко само у дома. Веднъж седмично се насладете на любимия си домашен сладкиш. Това е много по-добре, отколкото опакованите десерти в магазините.

Пица

Пицата не е вредна храна. По-скоро внимавайте с количествата, а също и със сосовете към нея. Те прибавят много калории, има добавени сол и захар.

Диетата ни е здравословна, ако ни кара да се чувсваме добре, а не зле. Бъдете гъвкави и сами намерете вашите варианти, така че да се насладите на отморяваща вечер у дома с филми и игри, похапвайки нещо вкусно без угризения и съжаления.

 

 

 Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Shares