4 пролетни рецепти

4 пролетни рецепти

Изпробвайте нашите 4 пролетни рецепти. Защо сме ги нарекли пролетни? Те са леки, вкусни, с пресни съставки, свежи и могат да допринесат за вашето приятно пролетно настроение.

Пролетна салата с аспержи

4 пролетни рецепти - spinach and asparagus salad with warm bacon dresssing image

Необходимите продукти (за 4 порции):

  • 500 г аспержи, подрязани и нарязани на хапки;
  • 1 чаша чери домати, разрязани наполовина;
  • 1/2 чаша натрошено сирене фета;
  • 1/4 чаша филирани бадеми;
  • 2 с. л. наситнен пресен магданоз;
  • 2 супени лъжици зехтин;
  • 2 супени лъжици червен винен оцет;
  • сол и черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 200°. Разпределете филираните бадеми върху лист за печене и ги запечете във фурната за 5-7 минути или докато покафенеят леко.

В голяма купа разбийте заедно зехтина, червения винен оцет, солта и черния пипер.

Добавете аспержите и чери доматите в купата и разбъркайте, за да ги покриете с дресинга.

Прехвърлете салатата в чиния за сервиране и поръсете с натрошеното сирене фета, филираните бадеми и наситнения магданоз.

Паста със скариди, лимон и чесън

4 пролетни рецепти - bowl of lemon garlic shrimp pasta 1200

Необходимите продукти (за 4 порции):

  • 500 г паста лингвини;
  • 500 г големи скариди, обелени и без жилки;
  • 4 скилидки чесън, смлени;
  • 1/4 чаша пресен лимонов сок;
  • 1/4 чаша зехтин;
  • 1/4 чаша нарязан пресен магданоз;
  • сол и черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне

Сварете пастата според инструкциите на опаковката. Отцедете и оставете настрана.

В голям тиган загрейте зехтина на среден огън. Добавете смлян чесън и гответе за 1-2 минути, или докато се появи аромат.

Добавете скаридите в тигана и гответе за 2-3 минути от всяка страна или докато порозовеят и се сварят.

Добавете лимоновия сок към тигана и разбъркайте, за да се комбинират. Подправете със сол и черен пипер на вкус.

Добавете сварената паста в тигана и разбъркайте, за да се покрие със соса.

Сервирайте ястието горещо, гарнирано с наситнен пресен магданоз.

Пролетен сладкиш

4 пролетни рецепти - 27268384 f10f 4835 bbe3 3c6322e54717 1

Необходимите продукти (за 4 порции):

  • 500 г ревен, нарязан;
  • 500 г ягоди, обелени и нарязани;
  • 1/2 чаша кристална захар;
  • 1/2 чаша универсално брашно;
  • 1/2 чаша валцувани овесени ядки;
  • 1/2 чаша нарязани пекани;
  • 1/4 чаша несолено масло, разтопено;
  • 1 ч. л. смляна канела;
  • бита сметана или ванилов сладолед (по желание).

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 200°. Намажете среден по размер квадратен съд за печене с масло.

В голяма купа смесете нарязания ревен, нарязаните ягоди и гранулираната захар. Разбъркайте добре.

В отделна купа смесете заедно брашното, овесените ядки, нарязаните пекани, разтопеното масло и канелата. Разбъркайте докато сместа стане на трохи.

Изсипете плодовата смес в подготвената форма за печене. Поръсете равномерно топинга върху плодовете.

Печете 40-45 минути или докато плодовете шупнат и топингът стане златистокафяв.

Сервирайте сладкишът топъл, гарниран с бита сметана или ванилов сладолед по желание.

Пиле с лимон и чесън на скара

4 пролетни рецепти - lemon garlic chicken marinade 2 1024x683.jpg

Необходимите продукти (за 4 порции):

  • 4 обезкостени пилешки гърди без кожа;
  • 4 скилидки чесън, смлени;
  • 1/4 чаша пресен лимонов сок;
  • 1/4 чаша зехтин;
  • 1 ч. л. сух риган;
  • сол и черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне

В голяма купа разбийте заедно смления чесън, пресния лимонов сок и зехтина.

Добавете сух риган и подправете със сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте.

Добавете пилешките гърди в купата и разбъркайте, за да се покрият с марината. Покрийте и охладете за поне 30 минути или до 4 часа.

Загрейте грила на средно висока температура. Извадете месото от маринатата. Печете на грил за 6-7 минути от всяка страна или докато се свари и вече не порозовее в центъра.

Сервирайте ястието горещо, гарнирано с допълнителни резенчета лимон и пресни билки по желание.

Насладете се на тези вкусни пролетни рецепти!



Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Shares