Разядка и пастет от тиквички

Разядка и пастет от тиквички

Тиквичките са отлична храна за лятото. Те са перфектни за основни ястия, но от тях може да си приготвите и чудена разядка за предястие, както и вкусен пастет, който да си хапвате като мезе към алкохолни или безалкохолни напитки през лятото.

Ето нашите свежи, здравословни и лесни за приготвяне предложения.

Разядка от тиквички

Време за приготвяне 45 минути, посочените продукти са за 1-2 порции.

Необходимите продукти

  • 1 средно голяма тиквичка
  • 2-3 с. л. доматено пюре
  •  скилидка чесън
  • 3-4 стръка копър
  • олио на вкус
  • сол на вкус

Начин на приготвяне

Тиквичката се нарязва на кубчета.

Загрейте олио в тиган и добавете тиквичката.

Когато се запържат леко, добавете сол на вкус.

Когато тиквичките омекнат, добавете доматеното пюре.

Свалете от котлона и разбъркайте със ситно нарязаните копър и чесън.

Пастет от тиквички

Време за приготвяне 45 минути, посочените продукти са за 3-4 порции.

Необходимите продукти

  • 2 тиквички
  • 3 яйца
  • 100 гр. сирене
  • 2-3 с. л. зехтин
  • сол
  • млян черен пипер
  • прясна мащерка на вкус
  • чесън
  • копър, магданоз по желание

Начин на приготвяне

Сварете яйцата. Трябва да са твърдо сварени.

Като се охладят ги настържете на ситно ренде.

Натрошете сиренето.

Нарежете тиквичките на кубчета и ги запържете  в зехтина.

Овкусете с прясната мащерка, сол, черен пипер, сух или пресен чесън.

Пасирайте тиквичките или ги намачкайте с джиджавка.

Смесете всичко и разбъркайте добре до получаване на еднородна смес.

Сервирайте с препечени филийки.

 



Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Shares