Съвети за начинаещи в готвенето

Съвети за начинаещи в готвенето

Всяко нещо има своето начало. Всеки добър готвач в началото е бил начинаещ. Прочетете нашите съвети за начинаещи в кухнята и ще ви бъде една идея по-лесно когато се изправите пред поредното предизвикателство.

Тайната на вкусните ястия

Да, оказва се, че това е основна грешка при начинаещите готвачи. Те често са толкова вглъбени да изпълнят точно дадените в рецептата инструкции, че забравят да наблюдават резултата. Винаги можете да добавите повече сол и подправки, докато готвите, а дегустирането на ястието ви казва кога да го направите.

Пастата, например, е съставка, която трябва да опитате, докато готвите. В този случай вие опитвате за текстура. Приготвена ли е пастата по ваш вкус? Най-добрият начин да разберете е да опитате!

Внимавайте обаче с месото. Има няколко причини, поради които не бива да опитвате месо, докато не е напълно сготвено, но основната причина е рискът от хранителни натравяния. Суровото месо съдържа бактерии, които могат да бъдат опасни.

В крайна сметка, преди да обявите ястието за готово и да го  сервирате на другите, трябва да имате представа какъв е вкусът му и дали реалността отговаря на вашия замисъл. Така няма как да предложите на гостите си, нещо, което не е вкусно.

Тайната на добре сготвеното месо

Извадете месото от хладилника 15 до 20 минути преди готвене. Готвенето на месо направо от хладилника е лесна за избягване, но често срещана грешка. Ако месото е все още студено, извадено от хладилника непосредствено преди приготвяне, това може да доведе до изпичане на месото отвън, но оставането му сурово в центъра. Оставянето на месото на стайна температура преди готвене гарантира, че месото ще се сготви равномерно.

Тайната на вкусната паста

Друго умение, без което никой готвач не бива да остава, е приготвянето на вкусна паста. Има много различни видове паста, но общата техника на готвене е една и съща като най-важното е пастата да се слепне.

В голяма тенджера сварете 4 литра вода за всеки килограм паста. Използването на достатъчно вода в тенджерата е важна стъпка за предпазване на пастата от слепване. Добавете сол и към врящата вода. Ще се изненадате колко много вкус може да внесе малко сол във вашата паста. Добавянето на сол също предотвратява слепването а пастата.

Тайната на вкусните десерти

Сладкарството изисква много умения за перфектния резултат. Бъдете търпеливи и с изключително отношение към детайлите. В това се крие тайната на успеха с десертите. Насочете се първоначално към лесни рецепти, които обичате и са ви добре познати.

Внимателно с подправките

За да бъде едно ястие подправено с вкус, най-важното нещо е мярката. Подправките са в основата на вкусната храна и не бива да ги избягвате, но слагайте задължително по малко и ако е необходимо после прибавете още.

Наслаждавайте се

Пътуването в света на кулинарията може да бъде много приятно и интересно. Подхождайте с чувство за хумор към провалите и бъдете търпеливи към себе си. Готвенето е важно и ценно умение и си заслужава да отелите енергия и време за усвояването му.Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Shares