Тънкости при приготвянето на вкусни спагети

Тънкости при приготвянето на вкусни спагети

Италианската кухня е много популярна и много харесвана. Кой не обича пица, спагети и лазаня? Макар че сами по себе си спагетите са страхотни, е много важно да бъдат приготвени добре, за да им се насладим истински. Нека видим какви са съветите за правилното им варене, за да няма неприятни изнедади. Колкото и вкусен сос да приготвите, ако самите спагети не са добре сварени, едва ли някой ще остане доволен.  Двете най-главни неща, за които да внимавате, са да не залепне пастата и да не я преварите.

Ето приготвянето на вкусни спагети стъпка по стъпка:

  • Пригответе голяма тенджера и сметнете колко вода ще ви е нужна, според количеството спагети, което желате да сварите. За 100 гр. спагети добавете 1 л. вода.  Изненадахте ли се?
  • Добавете сол едва когато водата заври, защото иначе ще направите този процес по-бавен. Отново пресметнете – 1 с. л. за литър вода. Солта помага да не се  да не за слепнат спагетите.
  • Спагетите се слагат във водата като сложите цялото снопче вертикално на тенджерата. След като скоро омекнат е лесно да ги наместите цели в тенджерата с помощта на дълга вилица, например.
  • Задължително прочетете колко време е оказано на опаковката да се варят, защото разнообразието от спагети е доста голямо и има разлики в това отношение.
  • Не намаляйте котлона, трябва да врат добре.
  • Не слагайте капак докато се варят – водата ще кипне извън тенджерата. Това е честа грешка на начинаещите готвачи.
  • Проверявайте периодично дали са сварени и разбърквайте, за да не слепват.
  • Не разчитахте само на времето, посочено в опаковката. Задължително преверете! Перфектно сварени спагети имате когато разчупите една спагетка с нокти и в средата има малко кръгче недоварена паста. Ако е така, свалете ги веднага от котлона.  По отношение на соса има страшно много варианти и рецепти. Изберете такъв по васш вкус, а защо не и да поекспериментирате. Това със сигурност е нещо, което не е чуждо на италианската кухня!

 

 Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Shares