Здравословно хранене в ресторант fast food? Вече е възможно!

Здравословно хранене в ресторант fast food? Вече е възможно!

Повечето заведения за бързо хранене се основават на евтини, нездравословни съставки. Новата тенденция е, че  голяма част от тях вече предлагат здравословни алтернативи.

Някои големи вериги дори се фокусират изключително върху осигуряването на здравословна бърза храна. Те могат да бъдат много полезни когато нямате време или енергия да сготвите здравословна храна. Ще се изненадате ли от нашия топ 5 списък?

1. KFC

Kentucky Fried Chicken (KFC) е международен ресторант за бързо хранене, известен със своето фирмено дълбоко пържено пиле. Този франчайз предлага предимно нездравословни храни.

Въпреки това, някои от техните ресторанти продават пиле на скара, за да обслужват по-здравословните си клиенти.

Здравословни варианти: парчета пиле на скара, зелен фасул или царевица на кочани

2. Subway

Subway е ресторант за бързо хранене, който основно продава сандвичи багета и салати.

Въпреки това можете  да пропуснете хляба напълно и да вземете салата с пилешки гърди и много пресни зеленчуци.

Здравословни варианти: пълнозърнест хляб плюс много зеленчуци

3. McDonald’s

Макдоналдс е най-голямата верига за бързо хранене в света. Известен е със своите фирмени бургери като Big Mac.

Повечето от предложенията в McDonald’s са силно преработени и нездравословни. Компанията беше критикувана за ролята си в улесняването на световната епидемия от затлъстяване и диабет тип 2. Отчасти поради тази критика, McDonald’s добави няколко здравословни опции към менюто си.

Здравословни опции: няколко здравословни салати, направени предимно с пиле, зеленчуци и плодове

4. Wendy’s

Wendy’s е третата по големина верига за бързо хранене за хамбургери в света след McDonald’s и Burger King.

Въпреки че менюто им се състои предимно от хамбургери, сандвичи с пиле и пържени картофи, те предлагат и някои по-здравословни алтернативи.

Здравословни опции: пилешки салати и chicken wraps

5. Почти всеки ресторант за бързо хранене

В наши дни почти всеки ресторант за бързо хранене предлага здравословни варианти. Ако не, понякога ястията могат да бъдат модифицирани, за да отговарят на вашите хранителни предпочитания.

Някои хора предпочитат пълноценна и богата на протеини храна като пържола или риба, заедно с гарнитура от зеленчуци и може би печен картоф. Ресторантите за бързо хранене обикновено предлагат и вегетариански варианти, а дори и безглутенови ястия.

Просто отделете време, за да прочетете менюто. Най-вероятно ще намерите нещо здравословно – или което може да стане здравословно с прости модификации.

Следващият път, когато бързате и се насочите към бързо хранене, не забравяйте да изберете здравословен вариант.Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Shares