3-те най-лоши диети за отслабване през 2022

3-те най-лоши диети за отслабване през 2022

Понякога имаме добри намерения, но резултатите се получават лоши. Може да изпаднем в такава ситуация по отношение на храненето – искайки да отслабнем, за да сме по-здрави, с избора на лоша диета, ние по-скоро ще си навредим.

Вижте кои бяха най-лошите, но пък модерни диети за отслабване през 2022 година.

1. Месоядната диета

Месоядната диета изисква ядене предимно на месо, както се подразбира от името й, заедно с малко яйца, сирене и други мазни продукти. Има и популярна версия, която представляване консумация само на говеждо месо.

Въпреки че можете да срещнете в интернет истории за успехите, постигнати благодарение на тази диета, замислете се дали това е здравословен начин за отслабане. Месоядната диета не само е с изключително високо съдържание на наситени мазнини, което може да ви изложи на риск от повишени нива на холестерол, но също така пропуска много храни, които са наистина полезни. Това включва плодове и зеленчуци, за които е известно, че насърчават загубата на тегло и помагат в борбата с болестите.

3-те най-лоши диети за отслабване през 2022 - 60ff1914f350d50019590549

2. Whole30

Няма нищо лошо в храните, които Whole30 ви предлага като основни – пресни плодове и зеленчуци. Всъщност привържениците на плана казват, че фокусирането върху цели храни вместо пакетирани и преработени такива, може да доведе до загуба на тегло и други ползи за здравето, като повишен тонус и подобрен сън.

Проблемът на диетата Whole30 е, че забранява много хранителни продукти – не само нездравословни като съдържащите добавена захар, но също и бобови растения, млечни продукти и зърнени храни.

Човешкият организъм се нуждае от тези храни за една балансирана и здравословна диета, така че  тези ограниченията правят програмата трудна за спазване, особено за дълъг период от време. Ограничаването на тези по същество полезни храни е доста странно решение, от гледан точка на общото здраве. Не бива да се цели отслабване с цената на всичко.

Строгите правила могат да създадат цикъл на вина около храната. Дори и да изпълните цялата 30-дневна програма, в края най-вероятно все още ще се чувствате виновни за това, че сте яли това, което някога е било смятано за „лошо“. Това не е здравословен начин на мислене.

3. Кето диета

Тази диета е била разработена, за да помогне за контролиране на епилепсията при децата. Тя обаче се превърна в метод за бързо отслабване.

3-те най-лоши диети за отслабване през 2022 - ingredients healthy eating food eggs salmon vegetables 732x549 thumbnail 1

Проблемът е, че липсват изследвания, доказващи, че кето е безопасно и ефективно за дълъг период от време. Това, което знаем, е, че тази диета с високо съдържание на мазнини, умерено съдържание на протеини и много ниско съдържание на въглехидрати, може да бъде и опасна, особено ако я правите без медицинско наблюдение.  От друга страна често след спирането й , килограмите се връщат.

Нещо повече, въпреки целия шум около ползите за здравето от кето (за диабет тип 2, някои видове рак, болест на Алцхаймер и други), дългосрочни рандомизирани, контролирани проучвания при хора на практика липсват. Кето ограничава храните, които помагат в борбата с рака и сърдечните заболявания, като пълнозърнести храни и бобови растения.

Има различни начини за спазването на кето и не всички от тях са здравословни. Въпреки че може да ядете много спанак и къдраво зеле когато сте на кето, хората обикновено ядат бекон и яйца и пропускат важни хранителни вещества, борещи се с болестите, включително фибри.Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Shares