Коя диета ще е най-популярна през 2023?

Коя диета ще е най-популярна през 2023?

Модата се мени постоянно. Не само по отношение на дрехи, обувки, забавления и т.н., но и по отношение на храненето и диетите. Не винаги модните решения са смислени, добри и подходящи за нас, но 2023 година изглежда, че ще ни донесе късмет. Най-модерната диета през следващите 12 месеца се очаква да бъде персонализираната диета. Тя по същество не е нещо ново. Новото в случая е неочакваният засилен интерес към нея.

Това е добра новина, тъй като реално трудно бихме могли да намерим по-добро решение по отношение на храненето, за който и да е човек. Персонализираната диета няма как да навреди на здравето, дори напротив и в същото време може да бъде не просто като начин за здравословно хранене, но и средство за отслабване.

Целият замисъл на персонализираната диета е, че всяка рецепта и тренировка се избират специално за дадения човек, като се вземат предвид възрастта, текущото тегло, целевото тегло, хранителните предпочитания и алергиите му.

Това определено е най-добрият избор, тъй като тази диета не е ограничаваща, тоест нито една от групите храни не е изключена от менюто. Вместо това диетолозите създават план за хранене със закуска, обяд, вечеря и леки закуски, които са специално съставени за вас.

Според Harvard Public Scool of Health персонализираното хранене може да помогне за намаляване на риска от различни заболявания като затлъстяване, метаболитен синдром, някои видове рак и диабет тип 2.

Като се има предвид всичко, персонализираното хранене е една от най-здравословните съвременни тенденции в социалните медии и е подходяща за почти всеки, който иска да отслабне, при това без никакви рискове за здравето, дори напротив.

Вегетарианци, вегани и хора с определени хронични заболявания и алергии – диетата е подходяща за всеки, поради прости факт, че всички особености и предпочитания се вземат предвид.

Всеки може да опита да следва този хранителен план, без да се чувства прекалено ограничен или лишен от храните, които всъщност обича. И всичко това, докато отслабвате!

Коя диета ще е най-популярна през 2023? - 1109 healthy diet food shutterstock 581654332

Има клиники, както и частно практикуващи специалисти, които можете да наемете да изготвят вашата персонализирана диета. Минусът е, че трябва да си платите, ако можем да наречем това минус. Все пак за всичко качествено се плаща. Ние избираме и плащаме за всички продукти, които ползваме, а разчитаме, че случайно грабната диета от интернет ще е най-доброто за нас решение, което да следваме всеки ден. Няма логика, нали?

По същия начин следва да се подходи и към тренировките. Специалистите с ваша помощ, ще определят и спортните ви цели, размера на калорийния дефицит, който е необходими за отслабването  и списък най-подходящи продукти и рецепти.

Ние често се проваляме когато спазваме дадена диета. Главните причини за това са, че не ни харесва самата диета- храните, ястията, оставаме гладни, диетата по някакъв начин ни се отразява зле. При добре подготвената персонализирана диета такива проблеми не би трябвало да се  появяват.

Изводът е, че не трябва да се колебаете и смело да пристъпите в кабинетите на специалистите. Добрите такива наистина ще ви свършат чудесна работа, от която може да се ползвате през целия си живот. Инвестицията в името на добрата форма и в доброто здраве винаги си заслужава.Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Shares