3 вкусни рецепти за пълнени чушки

3 вкусни рецепти за пълнени чушки

Пълнените чушки са страхотно ястие. То може да се хареса почти на всеки, поради безбройните варианти за пълнеж. Изпробвайте нашите 3 отбрани рецепти!

Чушки, пълнени с киноа

Необходимите продукти:

  • 4 големи чушки с отстранени върхове и семена;
  • 1 супена лъжица зехтин;
  • 1 глава лук, наситнена;
  • 2 скилидки чесън, смлени;
  • 1 чаша киноа, варена;
  • 1 консерва черен боб, отцеден и изплакнат;
  • 1 консерва домати на кубчета;
  • 1 чаена лъжичка чили на прах;
  • сол и черен пипер на вкус;
  • 1/2 чаша настъргано сирене чедър.

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 200°.

В голям тиган загрейте зехтина на среден огън.

Добавете лука и чесъна и задушете за 2-3 минути или докато омекнат.

Добавете сварената киноа, черния боб, нарязаните на кубчета домати, чилито на прах, солта и черния пипер в тигана и разбъркайте, за да се смесят добре. Гответе още 5-7 минути.

Напълнете всяка чушка със сместа от киноа и поставете в тава за печене.

Всяка чушка поръсете с настъргано сирене чедър.

Печете пълнените чушки за 25-30 минути, или докато сиренето се разтопи и чушките омекнат.

Тази рецепта за чушки, пълнени с киноа е вечеря с високо съдържание на протеини и фибри. Чушките са нискокалоричен източник на витамини А и С, докато киноата е пълнозърнесто без глутен, което също е добър източник на желязо и магнезий.

3 вкусни рецепти за пълнени чушки - 1456518548 delish trader joes peppers

Пълнени чушки с пуешко месо

Необходимите продукти:

  • 4 броя чушки;
  • 1 килограм смляно пуешко месо;
  • 1 чаша варен кафяв ориз;
  • 1/2 глава лук, нарязан на кубчета;
  • 1 скилидка чесън, смлян;
  • 1 чаена лъжичка сух риган;
  • 1 чаена лъжичка сух босилек;
  • сол и черен пипер на вкус;
  • 1 чаша сос маринара;
  • 1/4 чаша настъргано сирене моцарела.

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 200°.

Отрежете върховете на чушките и отстранете семките и ципите.

В голям тиган гответе смляното месо, лука и чесъна на среден огън, докато пуешкото потъмнее.

Разбъркайте заедно сварения кафяв ориз, ригана, босилека, солта и черния пипер.

Напълнете всяка чушка със сместа и ги поставете в тава за печене.

Залейте пълнените чушки със соса маринара и поръсете с натрошено сирене моцарела.

Покрийте съда за печене с фолио и печете 35-40 минути, или докато чушките омекнат и сиренето се разтопи.

Извадете от фурната и сервирайте топли.

3 вкусни рецепти за пълнени чушки - gemista greek stuffed peppers 1000x666 1

Пълнени чушки по гръцки

Необходимите продукти:

  • 4 големи чушки;
  • 1 килограм телешка или агнешка кайма;
  • 1 чаша варен ориз;
  • 1 малка глава лук, наситнена;
  • 2 скилидки чесън, смлени;
  • 1/4 чаша нарязан пресен магданоз;
  • 1/4 чаша нарязана прясна мента;
  • 1/4 чаша нарязан пресен копър;
  • 1 супена лъжица доматено пюре;
  • 1 супена лъжица зехтин;
  • сол и черен пипер на вкус;
  • 1 чаша вода;
  • Сирене Фета (по желание).

Начин на приготвяне

Загрейте фурната си до 200°.

Отрежете върховете на чушките и отстранете семките и ципите. Изплакнете чушките под студена вода и ги оставете настрана.

В голяма купа смесете телешката или агнешката кайма, сварения ориз, нарязаните лук, чесън, магданоз, джоджен и копър. Прибавете още доматеното пюре, зехтина, солта и черния пипер. Разбъркайте добре.

Напълнете чушките с месната смес.

Поставете пълнените чушки в съд за печене и налейте водата на дъното на съда. Покрийте съда с фолио и печете 45 минути.

След 45 минути отстранете фолиото от съда и по желание поръсете върху всяка пълнена чушка малко натрошено сирене фета.

Печете още 15-20 минути или докато чушките омекнат и месото е напълно готово.

Извадете ястието от фурната и оставете пълнените чушки да се охладят за няколко минути преди сервиране.



Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Shares