Лимонада от вишни
Необходимите продукти:
- 1 чаша сок от вишни;
- 1/2 чаша прясно изцеден лимонов сок;
- 1/4 чаша мед или захар;
- 4 чаши вода;
- ледени кубчета.
Начин на приготвяне
Смесете сока от вишни, лимоновия сок и меда/захарта в кана.
Добавете 4 чаши вода и разбъркайте добре.
Сервирайте върху лед.
Шоколадова торта с вишни
Необходимите продукти:
- 1 чаша универсално брашно;
- 1/2 чаша неподсладено какао на прах;
- 1 ч. л. бакпулвер;
- 1/2 ч. л. сода бикарбонат;
- 1/2 ч. л. сол;
- 1/2 чаша несолено масло;
- 1 чаша гранулирана захар;
- 2 яйца;
- 1/2 чаша заквасена сметана;
- 1/2 чаша вишни от консерва (компот).
Начин на приготвяне
Загрейте фурната до 350°F (175°C) и намаслете тавичка с диаметър около 20 см.
В купа разбийте заедно брашното, какаото на прах, бакпулвера, содата и солта.
В друга купа разбийте заедно маслото и захарта, докато станат светли и пухкави.
Добавете яйцата, едно по едно, като разбивате добре след всяко.
Постепенно смесете сухите съставки, редувайки ги със заквасената сметана, докато се смесят добре.
Сложете консервите от вишни.
Изсипете тестото в подготвената тава и печете 35-40 минути, или докато клечка за зъби, поставена в центъра, излезе чиста.
Оставете тортата да се охлади преди сервиране.
Салата с вишни и козе сирене
Необходимите продукти:
- 6 чаши смесени зелени салати;
- 1 чаша натрошено козе сирене;
- 1 чаша вишни без костилки;
- 1/2 чаша нарязани пекани;
- 1/4 чаша зехтин;
- 2 супени лъжици балсамов оцет;
- 1 супена лъжица мед.
Начин на приготвяне
В голяма купа смесете зелената салата, козето сирене, вишните и пеканите.
В отделна купа разбийте заедно зехтина, балсамовия оцет и меда.
Поръсете дресинга върху салатата и я разбъркайте.
Сервирайте веднага.
Вишново клафути
Необходимите продукти:
- 1 чаша вишни без костилки;
- 3 яйца;
- 1/2 чаша кристална захар;
- 1 чаша мляко;
- 1/2 чаша универсално брашно;
- 1 ч. л. ванилов екстракт;
- 1/4 ч. л. сол.
Начин на приготвяне
Загрейте фурната до 350°F (175°C) и намаслете тавичка за печене с диаметър около 20 см.
Почистените от костилките вишни се нареждат на дъното на тавичката
В купа разбийте заедно яйцата и захарта, докато станат светли и пенливи.
Постепенно смесете млякото, брашното, екстракта от ванилия и солта, докато се смесят добре.
Изсипете сместа върху черешите.
Печете 30-35 минути, или докато клафутито се стегне и стане златисто кафяво.
Оставете леко да се охлади преди сервиране.
Бисквити с вишни и бадеми
Необходимите продукти:
- 2 чаши универсално брашно;
- 1/2 чаша кристална захар;
- 1/2 ч. л. бакпулвер;
- 1/2 ч. л. сол;
- 1/2 чаша несолено масло, охладено и нарязано на кубчета;
- 1/2 чаша вишни, почистени и нарязани;
- 1/2 чаша филирани бадеми;
- 1/2 чаша мляко.
Начин на приготвяне
Загрейте фурната до 375°F (190°C) ив тавичка постелете хартия за печене.
В голяма купа разбийте заедно брашното, захарта, бакпулвера и солта.
Добавете маслото и бъркайте докато сместа заприлича на едри трохи.
Разбъркайте вишните и филираните бадеми.
Постепенно добавете млякото, като разбърквате.
Обърнете тестото върху набрашнена повърхност.
Омесете тестото внимателно няколко пъти, след което го разточете на дебелина около 1 см.
С помощта на форма изрежете бисквити и ги поставете върху подготвения лист за печене.
Съберете остатъците и повторете, докато тестото свърши.
Печете 15-20 минути или докато бисквитите станат златисто кафяви.
Оставете да се охлади за няколко минути преди сервиране.