6 интересни рецепти с череши

6 интересни рецепти с череши

Черешова салса

Необходимите продукти:

  • 1 чаша череши, без костилки и нарязани;
  • 1/4 чаша червен лук, нарязан на ситно;
  • 1 люта чушка, почистена и смляна;
  • 1/4 чаша пресен кориандър, нарязан;
  • 1 супена лъжица сок от лайм;
  • сол на вкус.

Начин на приготвяне

В купа смесете нарязаните череши, червения лук, лютата чушка, кориандъра, сока от лайм и солта. Разбъркайте добре и оставете всичко да престои така поне 10 минути, за да позволите на вкусовете да се смесят.

Сервирайте с тортила чипс или като топинг за печено пиле или риба.

Шишчета Капрезе с череши

6 интересни рецепти с череши - caprese skewers 1

Необходимите продукти:

  • пресни череши без костилки;
  • пресни топчета моцарела;
  • чери домати;
  • пресни листа босилек;
  • балсамова глазура;
  • дървени шишчета.

Начин на приготвяне

На всяко шишче нанижете череша без костилки, топче моцарела и лист босилек. Повторете процеса, докато се използват всички съставки.

Загрейте скара или грил тиган на среден огън. Запечете шишчетата за 2-3 минути от всяка страна, докато черешите започнат да се карамелизират и моцарелата леко омекне.

Полейте с балсамова глазура преди сервиране.

Салата с череши и киноа

6 интересни рецепти с череши - cherrysalad 7 720x540 1

Необходимите продукти:

  • 1 чаша сварена киноа;
  • 1 чаша череши, почистени от костилките и разполовени;
  • 1/4 чаша натрошено сирене фета;
  • 2 супени лъжици нарязан пресен джоджен;
  • 2 супени лъжици смлени бадеми;
  • 2 супени лъжици лимонов сок;
  • 1 супена лъжица зехтин;
  • сол и черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне

В купа смесете сварената киноа, черешите, сиренето фета, нарязаната мента и бадемите.

В отделна малка купа разбийте заедно лимоновия сок, зехтина, солта и черния пипер.

Изсипете дресинга върху сместа от киноа и разбъркайте, докато се покрие добре.

Сервирайте охладена като освежаваща и питателна салата.

Пиле с черешова балсамова глазура

6 интересни рецепти с череши - image asset

Необходимите продукти:

  • 4 обезкостени пилешки гърди без кожа;
  • 1 чаша череши без костилки;
  • 2 супени лъжици балсамов оцет;
  • 1 супена лъжица мед;
  • 1 супена лъжица зехтин;
  • сол и черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне

Овкусете пилешките гърди със сол и черен пипер. Загрейте зехтина в тиган на средно висока температура. Печете около 6-8 минути от всяка страна или до готовност.

В блендер пюрирайте черешите, балсамовия оцет и меда до гладкост.

Изсипете черешовата смес в тигана със свареното пиле и гответе още 2-3 минути, оставяйки глазурата да се сгъсти и да покрие пилето.

Сервирайте горещо с гарнитура по избор.

Пудинг с череши и чиа

6 интересни рецепти с череши - cherry coconut chia pudding 1 of 1 500x375 1

Необходимите продукти:

  • 1 чаша череши без костилки;
  • 1 чаша бадемово мляко (или друго мляко по ваш избор);
  • 2 супени лъжици семена от чиа;
  • 1 супена лъжица мед или кленов сироп (по желание);
  • пресни череши за гарнитура.

Начин на приготвяне

В блендер пюрирайте черешите и бадемовото мляко до гладкост. Прехвърлете сместа в купа и прибавете семената от чиа. Добавете мед или кленов сироп, ако желаете за допълнителна сладост.

Покрийте купата и оставете в хладилник за една нощ или поне за 4 часа, за да позволите на семената чиа да поемат течността и да сгъстят пудинга.

Разбъркайте добре преди сервиране и гарнирайте с пресни череши.

Енергийни топчета с череши и бадеми

6 интересни рецепти с череши - 522a1096

Необходимите продукти:

  • 1 чаша сушени череши;
  • 1 чаша овесени ядки;
  • 1/2 чаша бадемово масло;
  • 1/4 чаша мед или кленов сироп;
  • 1/4 чаша бадемово брашно;
  • 1/4 чаша неподсладен настърган кокос;
  • 1/4 чаша нарязани бадеми;
  • 1 чаена лъжичка ванилов екстракт;
  • щипка сол.

Начин на приготвяне

В кухненски робот смесете сушените череши, овесените ядки, бадемовото масло, меда или кленовия сироп, бадемовото брашно, настъргания кокос, нарязаните бадеми, ваниловия екстракт и солта.

Разбийте сместа, докато се смеси добре и съставките се слепят.

С ръце или с помощта на лъжица оформяйте топчета от сместа.

Поставете енергийните топки върху лист за печене или чиния, постлана с хартия за печене.

Повторете процеса, докато се използва цялата смес, като направите приблизително 12-15 енергийни топчета.

Поставете енергийните топчета в хладилника за поне 30 минути, за да стегнат.

След като стегнат, тези енергийни топки могат да се съхраняват в херметически затворен контейнер в хладилника до 2 седмици.



Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Shares