7 съвета за отслабване

7 съвета за отслабване

Чудите се как да отслабнете един килограм за една седмица? Тази задача може да звучи невъзможна за мнозина. Със сигурност обаче можете да го направите възможно с правилния начин на живот и хранителни навици. Да, бързото отслабване не е неустойчива стратегия, но една такава седмица може да ви даде добро мотивиращо начало.

Твърде вероятно е този свален килиграм през първата седмица да е само от течности, а не от мазнини, но въпреки това е отимистично да видиш промяна в теглото, да се почувстваш по-лек и да си започнал да променяш навиците си.

Ето седем съвета, по един за всеки ден от седмицата. Спазвайте ги и се опитайте да ги превърнете в дългосрочни навици. Именно те – нашите навици, играят голяма роля в определянето на качеството на живота и здравето ни. Прегърнете добрите и изхвърлете лошите и ще видите как отваряте вратите към здравето.

1. Поставяйте си реалистични междинни и крайни цели

Да, целите са необходими, за да се мотивирате да отслабнете. Но докато си поставяте цели, трябва да сте реалисти. Нереалистичните цели могат само да възпират стремежа ви да отслабнете.

2. Хранете се бавно

Преоткрийте себе си като бавноядец. Ценете храната, която ядете. Задайте таймер за 20 минути и се уверете, че прекарвате всяка минута, наслаждавайки се на ястието пред вас. Внимателното хранене и дъвченето добре може да помогне за отслабване.

3. Намалете порциите си

Винаги е важно да проверявате какво има в чинията ви – както качество, така и количество. Контролът на порциите е не само добра практика за отслабване, но също така намалява прекомерния прием на калории.

7 съвета за отслабване - cksrnpq8 weight loss 625x300 30 december 22

4. Не яжте пред телевизора

Съчетаването на гледането на телевизия с времето за хранене може да доведе до преяждане. Склонни сме да се съсредоточаваме върху случващото се на телевизионния екран и да не осъзнаваме какво се случва в устата и стомаха. В крайна сметка в крайна сметка преяждате.

5. Наспивайте се добре

Вашите модели на сън имат много общо с вашето тегло. Липсата на достатъчно сън може в крайна сметка да доведе до наддаване на тегло.

Проучване показа, че хората, които спят по-малко от 5,5 часа, са склонни да консумират повече богати на въглехидрати закуски, отколкото хората, които спят 7 часа. Практикувайте упражнения за дълбоко дишане и спете добре, за да регулирате хормоните на глада и ситостта.

6. Следвайте правилото 80/20

Това правило позволява да ядете питателна храна през 80% от времето, оставяйки 20% от времето да се отдадете на любимите си храни. Така се постига един задоволотелен и здравословен баланс.

7. Поддържайте положително отношение

Поддържайте положителна нагласа през цялото време и винаги си казвайте, че сте здрави и активни. Повечето не разбират, но това, което причинявате на себе си, може да има драматично въздействие върху ума ви и в крайна сметка върху живота ви. Намалете стреса и се научете да не приемате всичко твърде сериозно – включително и самия процес на отслабване. Не се напрягайте, а се наслаждавайте на добрите ефекти, които имат тези промени в навиците ви върху цялостното ви здравословно състояние и самочувствие. Само така се гарантира трайния успех.Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Shares