4 рецепти с вишни

4 рецепти с вишни

Вишната е прекрасен плод, въпреки че не се харесва на всеки заради леко тръпчивия си вкус. А може би тя е просто подценявана, бивайки сравнявана често с черешата? Или пък все още не сме се научили как да я използваме правилно, така че да се насладим на всичките й достойства.

Изпробвайте нашите 4 рецепти и може би вишните ще ви станат любими. Дори и дега да е сезонът им, не пречи да ги приготвите със замразени.

Баница с вишни

Време за приготвяне: 1 час  Порции: 8

Необходимите продукти:

  • 800 грама вишни;
  • 3 с. л. галета;
  • 100 грама смелени орехи;
  • 3 с. л. захар;
  • 60 грама масло;
  • 1 пакет кори за баница;
  • пудра захар;

За сиропа: 

  • 1 ч. ч. захар;
  • 2 ч. ч. вода.

Начин на приготвяне

Премахнете костилките на вишните. Смесете ги с галетата. После прибавете орехите и захарта. Разбъркайте добре.

Намазнете тавата с масло. Постелее две кори и ги намажете с разтопено масло, после поръсете със сместа с вишни. Редувайте така, докато продуктите свършат. Може да навиете баницата както желаете.

Печете във фурната за 40 минути на 180 градуса.

Пригответе сиропа като сложите на котлона водата да заври със захарта. Захарта трябва да се разтопи напълно. Оставете да изстине.

Готовата баница залейте с изстудения сироп. Поръсете с пудра захар.

4 рецепти с вишни - 20190216 173248

Крамбъл

Време за приготвяне: 1 ч. и 10 мин.  Порции: 10

Необходимите продукти:

  • 1 и 1/2 ч. ч. вишни;
  • 4-5 с. л. захар;
  • 6 с. л. масло;
  • 1 и 1/2 ч. ч. брашно;
  • 1/2 ч. ч. овесени ядки;
  • 6 с. л. кафява захар.

Начин на приготвяне

Поръсете вишните със захар и ги оставете в страни.

Разтопете маслото на котлона. Към него прибавете брашното, овесените ядки и кафявата захар. Трябва да се образува сухо, ронливо тесто.

2/3 от тестото изсипете в тава с диаметър 20 см. като направите равномерен слой.

Разпределете вишните и полейте с образувалия се от тях сок.

Печете 40-45 мин, докато горната част покафенее.

4 рецепти с вишни - 1 sour cherry crisp

Сладкиш

Време за приготвяне: 1 час     Порции: 10

Необходимите продукти:

  • 2 ч. ч. брашно;
  • 175 грама масло;
  • 175 грама пудра захар;
  • 50 грама смлени бадеми;
  • 1 ч. ч. вишни без костилки;
  • 3 яйца;
  • пудра захар за поръсване.

Начин на приготвяне

Сипете брашното в купа. Прибавете маслото, захарта и смлените бадеми.

В друга купа счупете яйцата. Разбийте ги и ги добавете към сухата смес. Разбъркайте докато се получи пухкава смес.

Дабавете вишните и отново разбъркайте внимателно.

Сипете сместа в предварително постлана с хартия за печене тавичка.

Печете го готовност.

Готовия сладкиш поръсете с пудра захар.

Нарежете до по ваше желание след като изстине.

4 рецепти с вишни - download 13

Пудинг с вишни

Време за приготвяне: 30 мин.    Порции: 4

Необходимите продукти:

  • 500 мл. прясно мляко;
  • 6 с. л. пудра захар;
  • 3 жълтъка;
  • 3 с. л. нишесте;
  • 100 грама вишни;
  • 30 грама краве масло.

Начин на приготвяне

Сварете мялкото със захарта.

Разбийте жълтъците и ги смесете с млякото и захарта.

Нишестето смесете с смачканите вишни и и сложете в млякото. Разбъркайте на слаб огън.

Пудингът е готов щом се сгъсти.

Разпределете в подходящи чаши или купички.

Трябва да изстине и стегне добре, преди сервиране.

4 рецепти с вишни - tart cherry chia pudding 752x472 1

По ваше желание може и малко да импровизирате. Например към пудинга може да добавите малко чия, а към сладкиша може да добавите например стафиди.

Надяваме се с нашите рецепти да преоткриете вишните и да потърсите дуриг начини те да влязат във вашата кухня.



Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Shares