3 рецепти за домашни протеинови блокчета

3 рецепти за домашни протеинови блокчета

Винаги да приготвите сами храната си у дома е по-добрият вариант. Защо това е така по отношение и на протеиновите блокчета, можете да прочетете тук. Ако пък сте готови да запретнете ръкави в кухнята, представяме ви три от нашите любими рецепти за приготвени у дома протеинови блокчета.

Мюсли блокчета

Хранителна стойност (на блокче)

227 калории, 11 г протеин, 20 г въглехидрати, 5 г захар, 12 г мазнини, 2 г фибри

12 порции

Време за подготовка: 8 мин

Време за приготвяне: 15 мин

Необходимите продукти:

  • 1 1/2 чаши люспи от киноа;
  • 1/2 чаша ядки, нарязани;
  • 1/4 чаша семена;
  • 1/4 чаша настърган кокос, неподсладен;
  • 1/2 чаша ванилов протеин на прах, подсладен;
  • 1 голямо яйце;
  • 2/3 чаша обезмаслени кисело мляко;
  • 1/3 чаша масло от ядки или семена, неподсладено;
  • 3 супени лъжици мед;
  • 2 супени лъжици кокосово масло, разтопено;
  • 1 супена лъжица лимонова кора;
  • 1/2 чаша сушени плодове.

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 350°.

Постелете 20 сантиметров квадратен тиган с фолио и напръскайте с незалепващ спрей.

Разстелете люспите от киноа, ядките, семената и кокоса върху листа и печете до препичане, около 6-8 минути. Прехвърлете в голяма купа и оставете да изстине.

Прибавете останалите съставки  и разбъркайте, докато се смесят добре. Разстелете  сместа равномерно в подготвената тава и печете около 14 минути или докато горната част стане златисто кафява. Извадете от фурната и оставете да изстине.

Нарежете на 12 ленти.

3 рецепти за домашни протеинови блокчета - 1280 muesli bars

Домашно приготвени протеинови блокчета с истински плодове

Хранителна стойност (на блокче)

252 калории, 17 г протеин, 41 г въглехидрати, 23 г захар, 3 г мазнини, 41 г фибри

6 порции

Време за подготовка: 15 мин

Време за приготвяне: 30 мин

Необходимите продукти:

  • 1 чаша сушени плодове;
  • 1 чаша топла вода;
  • 1 1/2 чаши овесени ядки;
  • 1 чаша ванилов суроватъчен протеин на прах;
  • 3 супени лъжици нискомаслено мляко;
  • 2 ч.л. ситно настъргана кора от лимон или портокал.

Начин на приготвяне

Постелете малка тавичка с фолио и напръскайте с незалепващ спрей.

Смесете плодовете и вода в малка купа. Оставете да престои, докато плодовете омекнат, около 5–10 минути. Отцедете и подсушете.

Поставете овесените ядки в кухненски робот и ги направете на фин прах. Добавете плодовете, протеина, млякото и кората. Обработвайте докато плодовете се накълцат на ситно и сместа започне да се слепва по стените на купата.

Прехвърлете сместа в подготвената тава. Поставете парче восъчна хартия или найлоново фолио (покрито с незалепващ спрей за готвене) върху сместа на блокчето и го използвайте, за да изравните равномерно сместа. Оставете хартията или найлоновата обвивка. Приберете в хладилник за 30 минути.

С помощта на подложката повдигнете сместа от тигана и я прехвърлете върху дъска за рязане. Открийте и нарежете на шест ленти.

3 рецепти за домашни протеинови блокчета - real fruit homemade protein bars 1280

Протеинови блокчета с червена боровинка и портокал

Хранителна стойност (на блокче)

234 калории, 20 г протеин, 15 г въглехидрати, 5 г захар, 11 г мазнини, 3 г фибри

8 порции

Време за подготовка и приготвяне: 15 мин

Необходимите продукти

  • 1 чаша овесени ядки;
  • 1/2 чаша масло от ядки или семена;
  • 1 1/3 чаши нискомаслено мляко;
  • 1 1/3 чаши ванилов веган протеин на прах;
  • 1/3 чаша сушени боровинки;
  • 2 ч. л. ситно настъргана портокалова кора.

3 рецепти за домашни протеинови блокчета - homemade protein bars 2 0

Начин на приготвяне

Постелете 8-инчова квадратна тава за печене с фолио и напръскайте с незалепващ спрей за готвене.

В кухненски робот преработете овесаените ядки на фин прах. Добавете масло и мляко в съда. Пасирайте, докато сместа стане гладка.

Добавете протеина и разбъркайте, докато се смеси, като спирате, за да изстържете стените и дъното на купата веднъж или два пъти с гумена шпатула. Добавете боровинките и портокаловата кора.

Прехвърлете сместа в подготвената тава. Поставете голямо парче восъчна хартия или найлоново фолио (покрито с незалепващ спрей за готвене) върху сместа и го използвайте, за да разнесете и изравните равномерно. Покрийте и охладете за една нощ, докато стегне.

С помощта на подложката повдигнете сместа от тигана и я прехвърлете върху дъска за рязане. Открийте и нарежете на осем ленти.



Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Shares