DJI Mini SE – дронът, който се превърна в събитие

DJI Mini SE – дронът, който се превърна в събитие

Все по-модерно е използването на дрон за направата на уникални снимки на вашия ресторант,  парти, тържество, на посещението ви на интересно събитие и т. н. Снимките и видеата, заснети по този начин са не просто прекрасен спомен, а могат да бъдат използвани и за реклама.

Новината е, че вече не е нужно да се бръкнете дълбоко в джоба си, за да си купите качествен дрон. Новият DJI Mini SE има доста предимства, но достъпната цена е най-голямото от всички.  Цената от $300 за основния дрон, с камера с добро качество и контролер, го прави доста конкурентен.

Откакто в много държави направиха задължителна регистрацията на всички дронове, които имат тегло по-голямо от 250 гр. абсолютен тренд на пазара станаха леките като перца модели. DJI Mini SE е изключително лек и много компактен със своите размери от 138x81x58mm в сгънато състояние и 159x203x56 в разгънато.

Като цяло снимките, направени от DJI Mini SE могат се сравняват тези, направени с камерата на добър смартфон. Имайте предвид обаче, че са направени от дрон, който може да лети на хиляди метри в небето, за да прави спиращи дъха снимки. Това е невероятна машина.

Качеството на видеото на DJI Mini е на ниво. Може да си мислите, че тъй като това е супер бюджетен дрон, едва ли може да очаквате кой знае какво по отношение на видео частта, но това не може да е по-далеч от истината. Видеото се заснема при 2.7k 30FPS или 1080p до 60FPS. Като за „икономичен дрон“, това качество на видеото е невероятно. Битрейтът на видеоклиповете е 40Mbps.

Софтуерът на DJI Mini SE е същият като на всички други дронове на DJI и може би е един от най-добрите софтуери сред производителите на дронове. С приложението DJI Fly можете да управлявате дрона, да заснемате изображения/видеоклипове и дори да ги редактирате и споделяте с натискането на няколко бутона. Интерфейсът на приложението има прост и интуитивен дизайн, което прави навигацията през него лесна дори за начинаещи.

Много микродронове страдат от това, че са податливи на вятър, тъй като са леки и не особено устойчиви като цяло. Въпреки това DJI Mini SE има устойчивост на вятър до 37,8 км/ч (23,4 мили/ч) и максимална скорост на полета до 46,8 км/ч (29 мили/ч), което ви позволява да пътувате по-бързо и по-далеч от всякога.

Животът на батерията също е несравним за дрон с такъв размер, тъй като можете да летите 30 минути с напълно заредена батерия. Това е възможно, защото DJI Mini SE е малък и изключително лек. Тежи колкото малък смартфон.

DJI Mini SE е отличен избор, ако търсите дрон за начинаещи и изключително за развлекателна употреба. Той не само е достъпен, но също така има  много функции, които го правят лесен за ползване веднага след изваждането му. Още за спецификите му може да научите тук.

 

 Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Shares