Кулинарни събития от висок клас – най-новият символ за статус?

Кулинарни събития от висок клас – най-новият символ за статус?

Резервация в най-добрите ресторанти в света вече не е достатъчна. Сега вечерящите минават зад кулисите, за да отидат при готвачите.

Рос Честнът, 30-годишен технологичен директор на хедж фонд, живее между бруклинските ресторанти Misi и Lilia и ги посещава с партньора си възможно най-често. Така че, когато двойката видя, че главният готвач Миси Робинс и нейният екип в MP организират вечери за пикник на Governors Island това лято, те се записват на цена от $525 на човек плюс данък. Серията от вечери на MP Governors Island сервира на гостите пикник в италианската провинция с гледка към Статуята на свободата.

Поредицата Governors Island, която се разпродаде за 24 часа, е само един пример за нарастването на изскачащите кулинарни събития с екстравагантни цени, които се провеждат от началото на пандемията.

Много от тези събития се случиха в партньорство с Resy, платформата за хранене на American Express. През октомври 2020 г. например Resy дебютира с Resy Drive Thru в Hollywood Palladium в Лос Анджелис. Изживяването позволи на гостите да шофират от „ресторант“ до „ресторант“, за да опитат всяко от 10-те ястия, създадени от готвачи като Нанси Силвъртън, Къртис Стоун и Ниеша Арингтън. 600-те билета за Drive Thru бяха разпродадени за две минути.

„В началото на пандемията видяхме, че хората все още са много заинтересовани да подкрепят ресторантите“, казва Ванеса Лейтман, ръководител на отдела за опит и връзки с обществеността в Resy и American Express Global Dining Network. „Хората може и да не са успели да вечерят в ресторант, но идеята да можем да се свържем с готвачите и ресторантите, които обичаме, беше много интересна.“

Кулинарни събития от висок клас - най-новият символ за статус? - day 3 platinum coast chef nancy silverton credit teddy woolff web 109 1661227955 1

През септември 2021 г., след като American Express актуализира своите предложения за Platinum Card, за да добави нови предимства за пътуване и хранене, Resy беше домакин на Platinum Coast, седмица на събития на 250-футов шлеп на Ийст Ривър в Ню Йорк. Повече от 3200 членове на карта American Express се храниха с храна от готвачи като Нанси Силвъртън, Стефани Изард, Джон Шок и Вини Дотоло, Кваме Онвуачи и Майкъл Соломонов.

Неотдавнашен връх за Resy обаче беше довеждането на Noma в Ню Йорк по-рано тази година. Ресторантът в Копенхаген, който е обявен за най-добрия в света и несъмнено е една от най-трудните за осигуряване резервации, доведе своя екип в Дъмбо, Бруклин за пет нощи през май. Дори при $700 на човек, билетите се разпродадоха почти мигновено и имаше 20 000 души в списъка с чакащи. Поради случай на Covid, готвачът Рене Редзепи не присъства и в резултат на това American Express възстанови цялата цена.

Билетите за отделни целодневни събития в самия ресторант Noma  включват дневни изживявания с тестовата кухня на ресторанта, лабораторията за ферментация и екипа на сомелиерите, последвани от среща и поздрав с Редзепи и вечеря с няколко ястия, също бяха разпродадени почти моментално в $1500 на човек.

„Нещото, което продължаваме да осъзнаваме“, казва Лейтман, „е, че хората със сигурност чрез Covid почти оценяват храненето, ресторантите и готвачите повече, отколкото преди, и са готови да харчат, за да се ангажират с тези ресторанти в нови формати.“

 Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Shares